Biroul reprezinta spatiul cel mai util si cel mai folositnu doar la locul de munca, ci si acasa. Este zona care te ajuta sa te concentrezi in zilele cand lucrezi de acasa si asupra momentelor de lectura. Daca te bucuri de o casa mare cu suficiente incaperi care sa iti permita si amenajarea unui astfel de spatiu, atunci este recomandat sa urmezi sfaturile de mai jos, astfel incat sa optimizezi zona de lucru.

Cele mai bune idei in amenajarea spatiului de birour de acasa

1.Creeaza spatii de trecere

Pentru a nu te trezi intr-o incapere-labirint, marcheaza inca de dinainte zonele de trecere si de acces catre birou. Incepe din punctul de interes din incapere, si anume biroul. Daca spatiul iti permite, este recomandat sa optezi pentru trecere pe ambele laturi ale biroului. De asemenea, asigura-te ca pastrezi suficient spatiu pentru scaunul de birou. Ai nevoie de flexibilitate.

2.Amplaseaza piesele de mobilier cele mai frecvent utilizate in apropierea scaunului de birou

Concentreaza-te pe piesele cele mai uzuale din acest spatiu. Trebuie sa trasezi liniile de amplasare, incepand de la scaunul de birou. Creeaza un spatiu accesibil si usor de utilizat. Alege un birou modular care sa contina sertare si rafturi. Amplaseaza un cos de gunoi sub birou sau in apropiere. Ia in calcul si o lampa de birou, un raft cu acte importante etc. Este bine sa structurezi totul pe o hartie.

3.Alege un scaun de birou flexibil si ergonomic

Este foarte important sa iti alegi un scaun cat mai flexibil si confortabil, care sa se adapteze pozitiei ideale de lucru. Tinand cont ca timpul de lucru poate fi destul de mare, este indicat sa iti cumperi un scaun de birou de calitate.

4.Amplaseaza biroul in apropierea unei ferestre

O recomandare din partea specialistilor in design, binevenita si important de luat in considerarea, este iluminarea zonei de lucru cat mai natural posibil. O fereastra langa birou nu doar iti va stimula productivitatea, ci este va fi o metoda de a nu te folosi de lumina artificiala in timpul zilei.

5.Alege un mobilier cu sistem de amortizare la inchiderea sertarelor

Pentru a nu fi deranjat de zgomotele produse de sertarele si usile mobilierului de birou, este indicat sa optezi pentru unul care este proiectat cu un mecanism de amortizare.

6.Opteaza pentru o lungime a biroului cel putin egala cu cea a bratelor

Lungimea ideala a blatului de lucru este cea care sa iti permita suficient spatiu de desfasurare, fie ca scrii, fie ca lecturezi o carte, fie ca operezi la calculator/laptop. De asemenea, inaltimea biroului trebuie adaptata corpului tau si pozitiei ideale de lucru la calculator.

7.Orienteaza-te catre un mobiler care sa iti permita organizarea eficienta a lucrurilor

Alege un mobilier cu un design multifunctional. Tinutul lucrurilor cat mai organizat iti va spori productivitatea. Atunci cand cumperi un mobilier birou, tine cont de fiecare lucru: calculator, imprimanta, carti, dosare, instrumente de scris etc.

8.Daca alegi o biblioteca in birou, asigura-te ca se potriveste nevoilor tale si nu uzeaza spatiul inutil

Majoritatea persoanelor se indreapta catre un birou incorporat in biblioteca. Alege o biblioteca doar daca aceasta corespunde nevoilor tale. O biblioteca goala nu arata prea bine, din punct de vedere estetic.

9.Amplaseaza un fotoliu confortabil pentru zilele in care vrei sa lecturezi

Pentru un grad sporit de confort, amplaseaza intr-un colt un fotoliu cosy, in care sa contemplezi momentele de lectura. Pauzele de lucru sau orele in care doresti un moment de relaxare dupa o zi agitata vor fi mai placute si mai relaxante intr-un astfel de loc.

10.Lumineaza cat mai mult incaperea

Ideal este ca pe timpul zilei sa nu te ajuti de lumina artificiala, ci sa lasi cat mai mult sa patrunda lumina naturala. Pentru serile tarzii petrecute in birou, este indicat sa optezi pentru o lumina de calitate. Te poti uita dupa lampi de birou.

Aceste reguli se pliaza si nevoilor de amenajare a spatiului de lucru intr-o cladire de birouri. Fiecare angajat trebuie stimulat sa fie productiv si sa lucreze cat mai eficient. Kalenda comercializeaza concepte practice de mobilare a birourilor si te ajuta sa optimezezi spatiul de lucru.