pixabay_canapea pentru clasic.jpg

Sursa foto: pixabay.com

Canapeaua se afla in topul importantei obiectelor de mobilier din living, asa ca alegerea sa ridica multiple provocari pentru chiriasi sau proprietarii de locuinte. In afara materialului, culorii si a dimensiunilor, o canapea este definita de stilul pe care il reprezinta – clasic sau modern. Daca vrei sa-ti cumperi o canapea noua si oscilezi intre stilul clasic si cel modern, noi incercam sa te ajutam astfel incat sa iei cea mai buna decizie pentru tine si pentru sufrageria ta.

Tine cont de stilul casei

Stilul casei cantareste foarte mult cand vine vorba de alegerea unei canapele potrivite. In cazul in care interiorul casei tale este unul clasic, traditional, uita-te dupa o canapea cu marginile rotunjite, un spatar foarte bine conturat si un sezut cu forme curbate. Totodata, o canapea clasica se remarca prin detalii unice si tapiterii conventionale, precum butoni, picioare de lemn sau catifea.

Canapele moderne au, de regula, linii drepte, mai putine inflorituri si o tapiterie nu prea sofisticata. Prin urmare, daca esti adeptul unui stil modern, alege o canapea rectangulara, cu spatarul si cotierele in unghiuri de 90 de grade.

Designul canapelelor moderne este unul curat si aerisit, iar culorile alese nu sunt indraznete. De regula, intr-o locuinta amenajata modern, nu exista mai mult de 2-3 nuante de culoare, incluzandu-le aici si pe cele ale canapelei. Intr-un apartament sau o casa care apartine stilului modern, incaperile sunt deschise, plate si, de multe ori, canapeaua constituie piesa centrala de mobilier. Pe langa canapele cu linii drepte si aparent monotone, intr-o locuinta amenajata modern este foarte probabil sa existe si cateva elemente de mobilier cu forme indraznete, cum ar fi masa si scaunele amplasate in sufragerie. Totodata, accesoriile minimaliste completeaza ideea de stil modern si se regasesc atat in arhitectura locului, cat si in piesele de mobilier.

Alege calitatea

Fii atent la calitatea canapelei, oricare ar fi preferinta ta in ceea ce priveste stilul. O canapea de calitate este destul de grea, are un aspect solid si rezista fara probleme la transport. Daca vrei o canapea de calitate, nu alege o canapea cu o structura de plastic, pentru ca, peste cativa ani, vei fi nevoit sa o inlocuiesti.

Daca nu esti decis ce sa alegi intre o canapea clasica si o canapea moderna, schimba putin perspectiva si opteaza pentru confort. Astfel, vei fi sigur ca o sa te poti relaxa la maximum, indiferent de stilul canapelei.