Cu totii stim ca, atunci cand vine vorba de mobilarea unei case, cele mai multe batai de cap ne da livingul, fiind una dintre cele mai importante zone comune ale casei. Ce te faci atunci cand acesta este mic? Sau cum te pliezi multiplelor folosinte ale sale? Atunci cand iti faci in cap un plan de amenajare a livingului, trebuie sa ai in vedere faptul ca acest colt comun sa se poata transfoma consecutiv in "cinema", in spatiul de luat masa sau pur si simplu intr-un spatiu primitor pentru oaspetii familiei tale. Poate de aceea amenajarea acestuia devine o adevarata provocare.

Noi, echipa Kalenda, venim in ajutorul tau cu cateva idei de mobilier care te-ar putea ajuta sa iti transformi sufrageria in spatiul ideal pentru crearea de amintiri memorabile.

Mai intai trebuie sa mentionam ca, inainte de a ne gandi la mobilier, este vital sa colorezi peretii in nuante deschise, linistitoare, pentru ca te ajuta sa percepi spatiul vizual ca fiind mai mare. Dupa ce ai pus la punct acest aspect, este bine sa ai in vedere cateva sfaturi care te vor ajuta sa organizezi cat mai armonios sufrageria.

Cum sa transformi un living mic intr-o incapere "spatioasa"

1.Mobilier minimalist

Mobilierul tau nu ar trebui sa aiba dimensiuni mari, ci sa fie pe masura dimensiunii sufrageriei. Astfel ca trebuie sa ai grija sa alegi mobilier modern si de dimensiuni mici, care sa te ajute sa economisesti spatiul si sa il faca sa para cat mai aerisit. Poti opta pentru o mese de living mici, iar canapeaua normala sa fie inlocuita de una mica si compacta, fara brate. Totodata, poti opta pentru etajere decorative, rafturi de perete, etc.

2.Tablouri mari

Poate parea o idee iesita din tipar, insa atunci cand ai de-a face cu un spatiu retrans este bine sa te axezi pe tablouri de dimensiuni mai mari. Acestea vor reda ideea de deschidere si de spatiu si vor contribui la relaxarea ta.

3.Draperii lungi

Ideal ar fi ca acestea sa fie dispuse din perete pana in podea, iar perdelele sa fie in culori deschise, poate chiar culoarea peretilor, care sa permita intrarea luminii in living, dand senzatia de aerisire.

4.Materiale care reflecta si amplifica lumina si decoratiuni care sporesc confortul

Cand vine vorba de luminozitatea unei incaperi, trebuie sa stii ca aceasta nu este influentata doar de culori, ci si de textura diferitelor piese de mobilier, de decoratiuni si finisaje. Tocmai de aceea, trebuie sa ai grija ca in living sa existe corpuri de iluminat atent alese, perne decorative, vaze din cristal care sa nu oboseasca vizual, ci sa fie intr-un stil simplist, alese in contrast sau combinate cu celelalte culori.

5.Open-space sau desfiintarea usilor

Aceasta alegere confera livingului un spatiu mai larg, o viziune mai ampla, atat din punct de vedere al spatiului, cat si din punct de vedere al activitatilor.

Nu uitam, deci, regulile de baza: culori deschise, mobilier simplu, stil minimalist, tablouri mari, mobilier din sticla si chiar si utilizarea oglinzilor. Acestea pot reprezenta adevarate trucuri cu efect de marire vizuala cu ajutorul carora livingul tau va deveni un coltisor de vis pentru intreaga familie.