kalenda dormitor 1.jpg

Sursa foto: pixabay.com

Spatiul din dormitor poate fi oricand optimizat, in asa fel incat sa-ti sporesti confortul si beneficiezi de mai mult loc pentru depozitare. Tot ceea ce trebuie sa faci este sa privesti lucrurile dintr-o alta perspectiva si analizezi cum ai putea sa folosesti mai bine fiecare spatiu existent in dormitorul tau. Piesele conventionale pe care le gasesti in componenta oricarei mobile de dormitor pot face adevarate minuni in „lupta" cu spatiul insuficient.

Plaseaza strategic un taburet

Pune un taburet sau un scaun pentru citit intr-un colt din dormitor nu foarte bine exploatat din punct de vedere al spatiului ocupat. Alege un obiect cu dimensiuni mici, in asa fel incat sa nu apara senzatia de loc aglomerat.

In stanga patului ti-a mai ramas putin spatiu neexploatat, dar in care nu incape o comoda. In aceasta situatie, alege un raft si monteaza-l direct in perete. Iti vei putea lasa acolo o vaza cu flori ori cartile si revistele preferate. De asemenea, sub raft va ramane suficient spatiu unde sa depozitezi diverse lucruri.

Alege sa atarni de tavan lampile pentru citit

Una dintre modalitatile creative prin care ai putea sa umpli spatiul gol de deasupra noptierelor pozitionate in stanga si in drepta patului este sa atarni de tavan obiectele de iluminat. Astfel, vei reusi sa creezi un design moden si vei putea folosi spatiul gol din casa intr-un mod inteligent. Un fir care atarna din tavan si are la capat un bec mai mare, alungit sau rotund, reprezinta atat o sursa de lumina artificiala, cat si un accesoriu de efect pentru locuinta ta.

Creeaza un loc pentru depozitare

Un dormitor care nu ofera foarte multe variante pentru depozitare poate deveni, foarte simplu, suficient de incapator. O varianta la indemana ar fi sa renunti la tablia din spatele patului, iar in locul ei sa creezi un spatiu de depozitare. Tot ceea ce trebuie sa faci este sa departezi patul cu 20-30 centimetri fata de perete, iar in spatiul respectiv sa montezi un dulap modern.

Pune o canapea in fata patului

O solutie ceva mai clasica pentru mai mult spatiu de discutii in dormitor ar fi sa asezi o canapea confortabila in fata patului tau, pe toata latimea acestuia. Avantajul unei astfel de canapele este ca dormitorul tau va deveni sofistiscat. In plus, vei obtine un spatiu suplimentar in care sa-ti depozitezi lucrurile.

Maximizeaza spatiul dintre paturi

In cazul in care camera ta are doua paturi mai mici, o idee buna pentru mai mult spatiu ar putea fi sa alegi un dulap inalt si ingust. Astfel, el va inlocui clasicele comode si va putea fi utilizat ca o alternativa foarte eficienta pentru depozitarea diverselor obiecte din dormitor. In plus, pe lateralele dulapului ai putea sa montezi doua veioze de pat foarte utile pentru momentele cand vrei sa citesti.