Cafeaua reprezinta pentru multi dintre noi licoarea magica ce ne pune in miscare in fiecare dimineata. Atunci cand ne simtim obositi, incercam sa ne vitalizam cu o cafea. Ce faci atunci cand ai un invitat care te viziteaza acasa? Il servesti cu o cafea. Masuta de cafea devine astfel un accesoriu de nelipsit din livingul oricui.

6 aspecte de luat in calcul cand alegi o masuta de cafea

1.Cat de mare este camera in care o vei aseza?

Alege o masuta de cafea potrivit de mare, astfel incat sa se incadreze in spatiul pe care il ai la dispozitie si sa nu fie in discordanta cu restul mobilierului. Daca luam in calcul faptul ca de regula living-ul este cea mai mare incapere a locuintei, ai libertatea de a alege orice marime pentru masa de cafea.

2.Ce stil alegi pentru masuta de cafea?

Pastreaza aceiasi linie de design pe care o urmeaza restul mobilierului din livingul in care o vei folosi, pentru pastrarea unui aspect unitar.

3.Ce fel de textura s-ar potrivi cu restul camerei?

Poti opta pentru o masuta de cafea din lemn, din sticla, mai nou se poarta chiar si cele din metal sau alte materiale mai excentrice.

4.Care este forma potrivita?

Vei alege o masuta de cafea ovala, rotunda, patrata sau poate cu o forma mai deosebita? Aceasta alegere se face tot pe baza stilului de mobila pe care o ai in camera unde vrei sa fie asezata. Pentru scaunele si canapelele extensibile cea mai adecvata forma este cea rotunda. Daca in livingul tau exista un coltar asezat in "L", atunci opteaza pentru o masa de forma dreptunghiulara sau patrata.

5.Care este rolul estetic pe care vrei sa il aduci prin asezarea mesei in living?

Va fi piesa centrala a camereisi vrei sa iasa in evidenta printr-o culoare sau o textura mai puternica? Tine cont insa, pe langa preferintele personale si ca aceasta sa se potriveasca cu culoarea canapelei si a fotoliilor, chiar si a draperiilor.

6.Inaltimea ideala pentru masuta de cafea nu trebuie sa o depaseasca pe cea a canapelei, ci chiar

sa fie cu cativa cm mai joasa.

Masuta de cafea: accesoriu practic pentru living

Masuta de cafea nu serveste strict ca suport pentru cesti ci poate fi utilizata si in alte scopuri. Mai bine zis, atunci cand nu o este folosita ca masuta de cafea, ea poate inlocui cu succes o masa obisnuita, pe care sa asezi un obiect de decor sau de ce nu, ca masuta pentru laptop atunci cand vrei sa lucrezi.

Tocmai din acest motiv gandeste-te daca va ramane in aceea camera sau vrei sa o muti, sa o depozitezi sau sa fie detasabila.

In plus, sunt anumite modele de masute de cafea care au si spatiu de depozitare pentru seturile de cafea, lingurite, servetele etc.