Sursa foto: pixabay.com

Dormitorul este locul in care trebuie sa ne simtim bine, sa ne relaxam, dar si spatiul in care petrecem uneori cel mai mult timp. Si pentru a fi in largul nostru in aceasta incapere, este bine sa acordam multa atentie detaliilor si sa incercam sa amenajam spatiul cat se poate de frumos, exact pe placul nostru.

Daca ai de gand sa redecorezi spatiul cu un buget redus, ar trebui sa iei in calcul oferta kalenda.ro si aceasta pentru ca nu e nevoie sa cumperi intreg setul de dormitor, ci poti sa alegi exact ceea ce iti lipseste din camera pentru a o face mai atragatoare.

Iata mai jos cateva idei de amenajare a unui dormitor cu un buget redus:

Alege mobila de dormitor de care ai nevoie

Piesele de mobilier sunt nelipsite din dormitor. Vei avea nevoie de acele paturi dormitor de buna calitate, in care sa poti dormi linistit intreaga noapte, dar si foarte rezistente. Pentru un somn confortabil va trebui sa alegi si o saltea de buna calitate, eventual un topper, pentru un somn odihnitor. Amenajarea dormitorului depinde destul de mult si de produsele alese. Patul Lizbona ar putea fi o alegere inteleapta pentru un mobilier elegant, avand un design extrem de atragator. Si pentru a organiza cat mai bine lucrurile vei avea nevoie de un dulap incapator, dar si de o comoda asezata intr-un anumit colt al incaperii.

Vopsirea peretilor, solutia pentru o amenajare cu stil

Peretii ar trebui sa fie vopsiti in nuante neutre, fie deschise, de alb sau gri, fie mai inchise, contrastand in acest caz cu un mobilier mai deschis. De obicei, nuantele neutre ale peretilor va ofera posibilitatea de a alege un mobilier sau accesorii colorate. Daca iubesti culoarea ai putea alege un tapet colorat, asezat pe unul dintre peretii camerei.

Accesoriile din dormitor, pentru un efect diferit

Iti doresti sa lasi deoparte dormitorul de altadata, in care sa fie asezate doar piesele clasice de mobilier? Cu siguranta, da! Ar trebui sa pui accent pe accesorii, acestea oferind spatiului un farmec cu totul deosebit. Ai putea aseza un scaun mai vechi, reconditionat, amplasat intr-un colt al camerei sau ai putea opta pentru un tablou frumos colorat asezat pe unul dintre pereti. Un corp de iluminat ar putea fi alegerea potrivita mai ales daca iubesti sa citesti noaptea inainte de culcare. Un simplu fir de care este agatat un bec ar putea aduce un plus de personalitate camerei tale si de aceea ar fi indicat sa optezi pe astfel de idei autentice.

Accesorizarea patului

Iata un alt aspect pe care sa il urmaresti atent si cu ajutorul caruia sa poti transforma intreaga camera. Este bine sa acorzi multa atentie lenjeriilor de pat, paturilor groase si pernelor decorative. Ai putea sa te joci cu culorile, materialele textile, iar efectele vor fi cele asteptate. Lenjeriile de pat pufoase sunt potrivite sezonului rece, iar cele din bumbac satinat vor oferi incaperii un look cu totul deosebit, mai ales atunci cand afara este cald, fiind racoroase.

Iluminatul, un alt aspect important

In dormitor ai nevoie de o lumina calda, nu foarte puternica, perfecta pentru relaxare. De aceea, este bine sa alegi becurile cu LED cele mai potrivite si corpurile de iluminat de efect, cu o forma deosebita. Daca iubesti sa citesti alege corpurile de iluminat suspendate deasupra patului si mai mult ca sigur vei face alegerea cea mai buna.