Coșul pentru cumpărături este gol !
Pentru orice adolescent, dormitorul reprezinta un refugiu, un loc privat unde isi poate manifesta in voie cele mai ciudate hobby-uri si sa faca ceea ce isi doreste. Baietii, la varsta adolescentei, sunt foarte greu de multumit, mai ales in privinta amenajarii unui spatiu privat. Tu, ca parinte, trebuie sa iei in considerare ceea ce ii place sa faca si ceea ar trebui sa aiba un dormitor ca sa indeplineasca nevoile lui.
Dormitorul este spatiul pentru dormit, este locul destinat studiului sau locul de socializare, Principalele caracteristici de care sa tii cont atunci cand incepi sa amenajezi un dormitor pentru un adolescent sunt flexibilitatea si multifunctionalitatea.
Ce trebuie sa iei in considerare atunci cand amenajezi camera adolescentului familiei?
Pentru ca o camera pentru un baiat adolescent ar trebuie sa deserveasca mai multor activitati, ar trebui sa iei in considerare ceea ce ii place sa faca si modul cum isi ocupa acesta timpul. De la functionalitatea unui dormitor pana la hobby-urile pe care adolescentul le are, toate sunt importante si impreuna trebuie sa se completeze armonios.
Inainte de a te apuca sa cumperi cele necesare dormitorului, asigura-te ca stii dimensiunile camerei si unde va fi amplasat fiecare corp achizitionat. Pentru mai multa eficienta, delimiteaza zonele cele mai importante din camera. In felul acesta, vei sti exact care sunt pasii de urmat.
1.Zona pentru dormit
Principalul rol a unui dormitor este acela ca deserveste drept spatiu pentru odihna. Prin urmare, concentreaza-te, in primul rand, ca spatiul sa fie confortabil si potrivit odihnei. Asigura-te ca alegi patul perfect echilibrat cu dimensiunile corporale ale tanarului adolescent. Daca vei cumpara un pat dublu, vei ocupa foarte mult spatiul din camera. Pe de alta parte, daca patul ales este prea mic, risti sa il transformi intr-un loc inconfortabil. Opteaza pentru un pat de o persoana, cu o lungime medie de 200 cm. In al doilea rand, mai ales daca incaperea este prea mica, asigura-te ca aceasta zona poate fi versatila si multifunctionala. Opteaza pentru un pat cu sertare si spatii de depozitare la baza acestuia. Va fi un mare plus!
2.Zona pentru studiu
Pentru ca un adolescent este, in acelasi timp, si elev, pe langa zona pentru odihna, dormitorul trebuie sa fie util si pentru zona de studiu. De aceea, trebuie sa iti focusezi atentia si sa creezi un spatiu destinat invatatului si lecturarii. De regula, aceata zona este compusa dintr-un birou, scaun de birou si o biblioteca sau un spatiu cu rafturi unde sa isi amplaseze cartile si obiectele de studiu. Pe langa aceste obiecte care compun zona, asigura-te ca alegi zona cea mai buna pentru concentrare. Trebuie sa fie in apropierea unei ferestre, care sa ii asigure lumina naturala.
3.Zona pentru depozitarea si pastrarea lucrurilor
Camera unui baiat poate fi o adevarata cutie a Pandorei. Pe langa haine si incaltaminte, printre lucruri isi fac loc postere, reviste, colectii de obiecte, amintiri si multe alte artefacte definitorii perioadei acesteia. Asigura-te ca ii oferi suficient spatiu de depozitare si ca nu ii limitezi aceasta zona. De regula, acest spatiu trebuie sa fie compus dintr-un dulap sau un dressing care sa aiba suficiente compartimente pentru pastrarea si depozitarea obiectelor personale.
4.Zona pentru relaxare
Daca spatiul iti permite, atunci amenajeaza-i si un spatiu pentru relaxare. Un fotoliu modern si confortabil sau cateva perne mari pe care adolescentul sa poata sta si asculta muzica cu prietenii lui, ar fi ideal.
Ofera-i tanarului adolescent o experienta atunci cand intra in propria lui camera. Pune mare accent pe mobila pe care o achizitionezi si completeaz-o cu accesorii si obiecte de decor potrivite varstei lui. Asculta parerea lui inainte sa faci o decizie. S-ar putea ca o culoarea sa nu i se potriveasca si sa nu ii placa sau modul in care o aranjezi sa nu fie chiar pe gustul lui. Viziteaza site-ul Kalenda si descopera gama de dormitoare pentru tineret.