In cazul in care ai de-a face cu o problema foarte comuna si anume un apartament mic in care spatiul disponibil nu este suficient,trebuie sa stii ca sunt anumite solutii de amenajare prin care sa poti minimiza efectele acestui aspect. Exista diverse trucuri prin care sa salvezi spatiu intr-un dormitor mic, sa te bucuri de momente de relaxare si totodata sa gasesti loc pentru depozitarea obiectelor personale.

4 sfaturi pentru a castiga mai mult spatiu intr-un dormitor mic

1.Alege un pat cu spatii de depozitare

Chiar daca vorbim despre un pat cu picioare sau unul cu cadru inchis, spatiul de sub partea care sustine salteaua ramane liber. Alege-ti un pat cu sertare si castigi spatiu de depozitare!

2.Monteaza dulapuri sau rafturi deasupra patului

Cand ai un dormitor mic, trebuie sa folosesti la potential maxim intreg spatiul. In acest scop, monteaza deasupra patului dulapuri (in care poti sa pui chiar si haine) sau rafturi pentru carti si DVD-uri. Pastreaza distanta corespunzatoare intre tablia patului si dulapuri, pentru a nu te accidenta. La fel, pervazul poate sa serveasca drept suport pentru rame foto, o vaza cu flori sau chiar pentru boxe si alte accesorii.

3.Utilizeaza spatiul din jurul ferestrelor

Asa cum se intampla si in cazul spatiului de deasupra patului, nici cel din jurul ferestrei nu scapa neamenajat. Poti sa faci asta montand un suport pe care poti depozita mai apoi rame foto, o vaza cu flori sau cateva carti ori reviste.

Foloseste noptiera pe post de birou

In dormitoarele foarte inguste de obicei nu exista un loc destinat lucrului sau studiului, prin prisma faptului ca spatiul are capacitate redusa de integrare a mobilierului. Poti improviza foarte usor un mini-birou folosind noptierele.

Solutia pentru dormitoarele mici: 3 avantaje ale mobilierului modular

Mobilierul modular este solutia de amenajare a oricarui spatiu de dimensiuni reduse deoarece permite utilizarea eficienta a spatiului disponibil. Le poti alege dupa dimensiunile dorite, in acest felincadrandu-se si in spatiile mai putin generoase. Un alt avantaj al pieselor de mobilier modulare tine de in acelasi timp de functionalitatea lor, dar si de aspectul pe care il confera camerei si se refera la faptul ca sunt usor de mutat, obtinand un design diferit al dormitorului prin simpla lor repozitioanare, fara a fi nevoie sa faci o alta investitie. In masura in care necesitatile tale se schimba sau pur si simplu vrei sa inlocuiesti o anumita parte a mobilierului, este mai putin costisitor sa faci aceasta modificare avand in vedere faptul ca este vorba de o singura piesa.

Dormitoare modulare Kalenda

Camerele mici ale casei nu iti vor mai da batai de cap deoarece Kalenda a creat colectia speciala de mobila modulara, pentru orice stil, mai modern sau mai clasic, mai colorat sau mai sobru. De asemenea, poti opta pentru piese de mobilier de mici dimensiuni, adaptate pe dimensiunile reduse ale acestor tipuri de dormitoare. Amenajeaza spatiul inteligent, cu mobila modulara Kalenda!