Atunci cand vine vorba despre reguli de amenajare bucatarie moderna, lucrurile pot fi destul de complicate, intrucat pe piata de profil exista nenumarate modele, culori, texturi si combinatii care mai de care mai deosebite. Fie ca este vorba despre o bucatarie micuta, de apartament, ori despre una spatioasa, dintr-o casa incapatoare, mobila aleasa joaca un rol deosebit de important, fiindca trebuie sa fie practica, rezistenta si de calitate. De ce? Fara indoiala, bucataria este locul in care ne petrecem o buna parte a timpului liber alaturi de familie si prieteni, asa ca trebuie sa ne simtim cat mai bine in ea.

Bucatariile moderne sunt elegante, sofisticate si, in acelasi timp, au linii simple si dau senzatia de spatiu curat, relaxat. Bun. Teoretic, regulile sunt destul de clare. Dar ce ne facem cand trebuie sa le punem in practica si sa ne apucam de amenajat? Daca te regasesti in aceasta situatie si consideri ca ai nevoie de indrumare in acest sens, iata cateva sfaturi utile care te vor ajuta sa iti mobilezi bucataria exact ca in revistele de specialitate.

Reguli de amenajare bucatarie

Alege un stil care se potriveste cu cel folosit in restul camerelor

Ideal este sa amenajezi bucataria in acord cu celelalte camere din casa sau apartament, astfel incat sa existe o armonie intre toate piesele de mobilier si culorile alese. Prin urmare, opteaza pentru un stil asemanator. Daca in living predomina design-ul minimalist, cu putina mobila, incearca sa pastrezi acelasi concept si in bucatarie. De asemenea, daca in dormitor sau bai sunt folosite culori calde, neutre (precum bej, maro, galben sau pasteluri), evita sa incarci vizual bucataria cu nuante extravagante, foarte puternice (rosu aprins, mov, verde).

Ce conteaza mai mult - Aspect si eleganta versus rezistenta si functionalitate?

Ce criterii sunt mai importante pentru tine atunci cand te uiti la modele bucatarii moderne - aspectul si design-ul sau durabilitatea și calitatea materialelor din care este fabricata mobila? Trebuie sa stii exact ce iti doresti. Incearca sa gasesti un echilibru intre aceste aspecte, astfel incat sa te poti bucura de mobila de bucatarie pentru cat mai multi ani.

De cat spatiu ai nevoie?

Cand vine vorba de mobilierul de bucatarie, fiecare centimetru din incapere trebuie sa fie folosit cu atentie, intr-un mod cat mai inteligent, pentru ca toate lucrurile necesare (farfurii, tacamuri, oale, ustensile etc.) sa isi gaseasca locul potrivit. Masoara camera si incearca sa estimezi numarul dulapurilor de care ai nevoie. In cazul unei bucatarii moderne, tendinta principala este sa existe doar cateva spatii de depozitare, pentru a nu incarca prea mult camera, asa ca alege piese incapatoare, cat mai spatioase.

Caracteristici ale unei bucatarii moderne

In cele mai multe cazuri, intr-o bucatarie moderna este folosit design-ul minimalist, cu spatii restranse. Cat despre materiale, ies in evidenta cromul, inoxul, otelul inoxidabil, precum si PAL-ul si suprafetele lucioase. O tendinta intalnita din ce in ce mai frecvent in domeniul productiei de mobilier il reprezinta panourile de sticla montate intre dulapurile suspendate si blatul de lucru, acestea fiind piesele de rezistenta ale bucatariei.

O alta modalitate prin care poti transforma o bucatarie moderna in una cu adevarat deosebita este folosirea corecta a luminii. De exemplu, luminile verticale (aliniate de jos in sus) produc un efect interesant pe peretii din bucatarie sau daca sunt amplasate in spatele sticlei dintre dulapuri si blat. Cauta cateva informatii despre acest trend si lasa imaginatia sa iasa la iveala.

Modele bucatarii moderne

La Kalenda poti gasi o gama foarte diversificata de modele bucatarii moderne care se potrivesc pentru toate gusturile si buzunarele. De la bucatarie moderna pe colt in culori neutre (Tapo Plus sau Top Line), la bucatarii modulare in nuante de bej, maro sau gri, toate aceste variante sunt disponibile pe site-ul nostru la preturi foarte accesibile.