Un spatiu de doar cativa metri patrati reprezinta de multe ori o adevarata provocare. Pe langa faptul ca nu poti aduce foarte multe elemente in zona amenajata, din neatentie, poti avea un spatiu aglomerat si deloc primitor. Bucataria reprezinta una dintre cele mai mari provocari intalnite. Pentru ca in bucatarie exista atat piese de mobilier, cat si electrocasnice, ustensile, problema se ridica cu cateva nivele mai sus la gradul de dificultate.

Bucataria compacta sau cea modulara reprezinta o solutie din ce in ce mai accesata de persoanele care persoanele care nu se bucura de dimensiuni tocmai mari la bucatarie. Prevazute cu un sistem bine gandit din punct de vedere al asezarii corpurilor, dar si al designului, mobilierul compact este caracterizat de un maximum de functionalitate.

Structura mobilierului de bucatarie compact

Mobilierul compact se caracterizeaza in principal prin multifunctionalitate. Piesele de mobilier sunt gandite astfel incat sa aduca un maximum de exploatare a locului. Astfel, cu o piesa de mobilier se poate juca si amenaja diferite spatii. *Spre exemplu, poti amplasa in zona chiuvetei, cea dedicata de multe ori cosului de gunoi, un corp cu sertare destinate depozitarii si organizarii materialelor de curatat sau alte recipiente utile bucatariei si gatitului.

Pentru ca valorificarea fiecarui spatiu este o alta caracteristica importanta a mobilierului compact, in cadrul soldatilor din bucatarie sunt amplasate zone speciale pentru electrocasnice (cuptor, aragaz, frigider etc.). Electrocasnicele sunt incorporate in mobilier si sunt folosite cu mai mare usurinta de catre gospodine. De foarte multe ori, aceste zone sunt mascate cu ajutorul unei usi finisate in stilul mobilei. Pentru ca spatiul nu iti permite sa te bucuri de o masa mare, amplasata in mijlocul bucatariei, solutia sta intr-o masa pliabila, o masa extensibila sau chiar folosirea blatului in acest scop. Astfel, o singura piesa poate deservi mai multor actiuni.

In structura unei mobile de bucatarie compacte, vei intalnit foarte multe sertare si dulapuri cu rol de ascunzatoare pentru electrocasnice si, in acelasi timp, de organizare a ustensilelor si vaselor pentru gatit. De asemenea, sistemul exploateaza foarte mult si zona superioara a mobilei. Astfel, vei intalni foarte multe spatii de depozitare sus, care in alte cazuri erau folosite pentru scopuri decorative.

Ideea de baza a acestui spatiu este aceea ca toata mobila se gandeste la scara mica si cat mai inteligent posibil. Aceeasi structura o respecta si mobilierul modular din oferta Kalenda. La cateva clickuri distanta, vei gasi o varietate de modele de mobila bucatarie modulara, care sa raspunda cu succes nevoilor spatiale si celor de lucru. Este un mobilier de succes pe piata, fiind o solutie integratoare bucatariilor de apartament si a celor de garsoniera. Gatitul poate deveni o placere chiar si intr-un spatiu mai mic, asa ca nu rata oferta din catalogul site-ului.