Tinand cont ca bucataria este locul unde ne preparam mancarea si, de cele mai multe ori, locul unde o si mancam, cautam ca aceasta sa fie, inainte de toate, un spatiu unde toate componentele transmit ideea de loc aerisit, curat si igienizat. Daca in alte incaperi punem accent mai mult pe confort si relaxare, in bucatarie confortul este doar atunci cand spatiul este functional, accesibil si suficient de spatios. Asadar, potentialul acesteia de a ne oferi facilitate depinde de cum ne alegem mobila si cum o imbinam armonios cu electrocasnicele si accesoriile aferente.

De ce trebuie sa tinem cont atunci cand alegem mobila de bucatarie?

Lumina, spatiul de depozitare si cel de lucru precum si functionalitatea sunt cativa dintre factorii care stau drept reguli dupa care se ne ghidam in alegerea unei mobile potrivite bucatariei noastre.

1.Lumina este un factor foarte important in alegerea mobilei de bucatarie, fie la nivel de model, fie la nivel de culoare. In general, in bucatarie este de preferat sa fie cat mai multa lumina, fie ca vorbim de cea naturala sau artificiala. Pe langa faptul ca va crea iluzia de spatiu aerisit, luminozitatea din abundenta ne va ajuta sa avem o vizibilitate mai buna in momentul cand gatim. Asadar, daca bucataria nu dispune de suficienta lumina naturala, putem sa o ajustam fie prin alegerea unor corpuri de lumina, fie printr-o mobila de culoarea deschisa care sa creeze iluzia de spatiu mare, luminos si aerisit. In acest sens, o mobila de bucatarie alba, pe langa faptul ca va lumina considerabil de mult incaperea, va crea ideea de spatiu mare, curat si igienic. Mai mult decat atat, este versatila si usor de accesorizat. De asemenea, jucandu-ne putin cu volumele, putem opta pentru mobila cu usi din sticla, in special in zona ferestrelor.

2.Depozitarea se afla in topul celor mai importanti factori atunci cand alegem mobila de bucatarie. Ca sa respectam aceasta regula, mobila de bucatarie trebuie sa fie aleasa astfel incat sa fie destul de mare, cu suficiente spatii de depozitare, dar fara sa reduca considerabil spatiul de lucru. Mobila trebuie sa fie suficient de versatila incat sa completeze ambele cerinte, dar care sa respecte regula esteticii. Chiar si in bucatarie nu trebuie sa trecem cu vederea peste aspectul acesta. In functie de dimensiunile estetice, putem sa ne indreptam catre o mobila care pune accent pe linii simple si perfect armonizate, contopite simetric cu celelalte elemente indispensabile intr-o bucatarie, precum electrocasnicele.

3.Plecand in aceasta directie, putem crea un cadru modern, inovativ, care sa respecte cerintele estetice dar care sa se incadreze perfect cu tehnologia avansata. Asadar, functionalitatea unei bucatarii este un factor important de care trebuie sa tinem cont atunci cand electrocanicele trebuie sa faca echipa cu piesele de mobilier. Frigiderul, aragajul, hota, cuptorul cu microunde, masina de spalat vase sunt doar cateva dintre electrocasnicele importante intr-o bucatarie. Kalenda ofera modele de mobila de bucatarie moderna, care se incadreaza perfect tehnologiile actuale.

Tinand cont de acesti parametri, putem crea o bucatarie completata armonios cu functionalitate, confort si estetica. Un mobilier de bucatarie poate schimba complet bucataria, indiferent de dimensiunile spatiale de care dispunem. O alegere inteligenta a unui mobilier capabil sa se incadreze cerintelor noastre ne va usura procesul de gatire si ne va oferi momente magice petrecute la masa.