Pentru parinti, cea mai importanta este fericirea copilului. De foarte multe ori se intampla ca micutul sa aiba camera sa inca dinainte de a se naste. Desi amenajarea camerei pentru nou-nascut este o activitate foarte frumoasa, aceasta poate deveni uneori complicata. Culoarea peretilor, piesele de mobilier si modul in care sunt ele asezate in spatiu conteaza foarte mult pentru confortul si atmosfera calda pe care ne dorim sa i le oferim celui mic.

Mobila necesara pentru camera bebelusului

1.Patutul

Patutul este cel mai important articol de mobilier pentru bebelus si, deci, trebuie ales astfel incat sa ii ofere celui mic siguranta. Exista o multime de modele de patuturi, insa cele mai recomandate sunt cele cu zabrele din lemn, deoarece sunt mai stabile, iar mai tarziu, cand bebelusul va incerca sa mearga, ii vor oferi suport. Ai grija ca dimensiunea dintre zabrele sa nu fie mai mare de 6 cm, pentru ca cel mic sa nu-si prinda manutele intre ele.

2.Masa de infasat

Un alt element de mobilier care este foarte util pentru parinti si foarte comod pentru cei mici este masa de infasat. Diferitele modele prevad sertare in care poti depozita cremele, scutecelesau alte accesorii care iti sunt necesare pentru igiena bebelusului.

3. Dulapul

Inca inainte de venirea sa pe lume, parintii cumpara sau primesc de la cei dragi diverse articole de imbracaminte pentru bebelus, asa ca este nevoie de un spatiu de depozitare. Este indicat ca bebelusul sa aiba dulapul sau special pentru hainute, separat de cel al adultilor. La Kalenda gasesti o multime de modele de mobilier pentru copii!

4.Canapeaua / fotoliul

Pentru ca vrei sa petreci cat mai mult timp langa micut, este indicat sa ai in camera lui un fotoliu sau o canapea pe care sa te asezi atunci cand doarme si vrei sa fii aproape de el pentru a-l veghea. De asemenea, un fotoliu este foarte util pentru bunici sau alte rude care vin in vizita si vor sa stea alaturi de cel mic.

2 sfaturi importante pentru amenajarea camerei bebelusului

1.Foloseste culori variate

Bebelusilor si chiar si copiilor mai mari le atrag atentia culorile. Nu este obligatoriu sa asociezi sexul copilului cu o anumita culoare, ci este bine ca in camera sa exista diversitate de culori care sa-i stimuleze imaginatia.

2.Foloseste jucarii interactive

Desi, in primele luni din viata, bebelusul nu poate percepe foarte bine lucrurile care se intampla in jurul sau, cu siguranta obiectele din camera sunt importante, pentru ca ii stimuleaza activitatea cerebrala. Cel mai bine indeplinesc acest rol jucariile care se rotesc, la fel si cele care au luminite sau scot diferite sunete care sa le atraga atentia sau, din contra, sa-i linisteasca atunci cand sunt agitati.