Patul ar trebui sa fie una dintre cele mai importante achizitii pe care le facem de-a lungul vietii, deoarece este locul in care petrecem majoritatea timpului. Ne dorim sa fie cat mai confortabil, cat mai mare sau cat mai atractiv din punct de vedere estetic. Ce solutie avem, insa, in cazul in care confortul nu este suficient si ne dorim in acelasi timp un pat cu un design mai deosebit? Raspunsul este simplu: optam pentru un pat tapitat care imbina cu succes caracteristicile functionale cu cele estetice.

Importanta calitatii patului pentru un somn odihnitor

Studiile au demonstrat ca petrecem mai mult de o treime din viata dormind. La fel de cunoscut este faptul ca un somn odihnitor ne confera o stare generala de bine si ne influenteaza chiar si capacitatea de concentrare de peste zi. De cele mai multe ori, alegem restul mobilierului din dormitor abia dupa ce am ales patul, deci, acesta este piesa de rezistenta a camerei in care dormim. Din aceste considerente, patul devine piesa centrala a dormitorului si trebuie ales in functie de necesitatile pe care le avem, dar si de stilul in care dorim sa amenajam aceasta parte a locuintei.

3 beneficii ale paturilor tapitate

1.Ofera confort

Paturile tapitate sunt mult mai comode decat cele clasice, fiind special concepute pentru a-ti oferi stabilitate si confort in timpul somnului. Datorita materialelor moi din care sunt confectionate, paturile tapitate elimina riscul de a te accidenta in timpul somnului in margini incomode, cum se poate intampla in cazul paturilor clasice. Intr-un pat tapitat te bucuri si de confort termic, acesta mentinand o temperatura optima pentru intregul organism.

2.Au un design atractiv

Un pat tapitat va arata intotdeauna mai bine decat un pat banal, simplu. Paturile tapitate denota eleganta si gustul pentru un stil aparte. Cromatica patului este foarte importanta pentru ca vine in completarea stilului tau de viata. Daca esti o persoana foarte activa, care se trezeste devreme, alege culori deschise pentru ca te vitalizeaza si iti ofera energie. In caz contrar, poti sa optezi pentru un pat tapitat de nuanta inchisa, cum este modelul Michigan, pentru ca stimuleaza somnul si iti ofera o experienta de odihna mai intensa. Materialele folosite arata, de asemene a afinitatea pentru bunul gust - un pat tapitat din stofa este cu siguranta o piesa de mobilier de exceptie!

3.Pot fi personalizate

Tapiteria paturilor poate fi personalizata conform dorintelor tale. Un avantaj care trebuie mentionat este acela ca poti confectiona huse pe care sa le pui atunci cand vrei sa schimbi designul patului. Aceasta este o solutie foarte buna pentru camera copilului, mai ales daca acesta vrea tot timpul ceva nou si cat mai colorat. Mai mult decat atat, husele sunt foarte practice si utile, deoarece protejeaza tapiteria.

In plus, fata de paturile clasice, cele tapitate sunt perfecte atunci cand ne uitam la TV sau cand citim, datorita tabliei moi si confortabile. Totodata, pernele si cearceaful de pat nu aluneca, asa cum se intampla frecvent in cazul paturilor obisnuite.