In general, fetele sunt preocupate de partea estetica a lucrurilor. Aceasta caracteristica se manifesta si atunci cand vine vorba de decorul camerei lor. In randurile ce urmeaza, iti vom explica de ce este important pentru adolescente sa se simta bine in camera lor si cum poti sa realizezi acest lucru mai usor.

De ce este important designul camerei la varsta adolescentei

Inca de mici, intelegem ca exista anumite diferente intre fetite si baieti. De exemplu, este foarte raspandita ideea potrivit careia baietii iubesc masinile, iar fetele prefera papusile. In timp ce culoarea baieteilor este albastrul, fetele poarta roz.

Dar aceste lucruri mai raman oare la fel atunci cand copiii ajung la varsta atat de complicata a adolescentei? Noi credem ca nu, mai ales ca vorbim despre o perioada in care tinerii vor sa-si creeze propriul stil, iar regulile de mai sus nu raman tot timpul la fel. Avand in vedere faptul ca adolescentii isi petrec majoritatea timpului in camera lor, aceasta trebuie sa devina un spatiu placut si personalizat, pe cat posibil, pentru ca ei sa se simta confortabil. Asta se aplica si in cazul design-ului camerei, mai ales pentru fete, ele fiind mult mai pretentioase din acesta privinta. Gasiti impreuna solutia de design potrivita pe kalenda.ro!

3 sfaturi in amenajarea camerei unei adolescente

1.Creeaza un spatiu pentru studiu

Pe langa nivelul de confort, partea practica este un alt aspect care nu trebuie neglijat. Camera nu este doar un spatiu pentru odihna, ci si unul alocat timpului de studiu. Amenajeaza-i un mic birou, eventual langa fereastra, pentru a avea sursa de lumina naturala. Daca spatiul iti permite, poti integra si o biblioteca. Noi iti oferim o gama variata de birouri, scaune de birou, dar si mobilier de birou modular, potrivit pentru orice spatiu si buget.

2.Spatiu pentru primit prietenii

Adolescentele au diferite nevoi, iar camera lor trebuie sa le acopere pe cat mai multe dintre ele. Una dintre acestea presupune petrecerea timpului cu prietenii. Pentru a putea face din camera ei si un loc in care sa-si poata primi prietenii, poti opta pentru solutii de design precum alegerea unei canapele extensibile in locul unui pat clasic, pentru a salva spatiu. In cazul in care camera este suficient de mare, foarte chic sunt taburetii care au in plus si un rol foarte util atunci cand prietenele vin in vizita.

3.Loc de infrumusetare

Este stiut faptul ca fetele sunt cochete inca de la varste foarte mici. Devenind adolescente, acestea sunt si mai preocupate de aspectul lor fizic, astfel ca o idee foarte buna ar fi sa ii amenajezi un mic loc special pentru asta. Poti face asta foarte simplu, cu ajutorul unei masute de toaleta. Insa, daca spatiul nu este atat de generos incat sa-ti permita asezarea unei asemenea piese de mobilier, oglinda este elementul salvator.

Amenajarea camerei unei adolescente poate fi uneori o misiune destul de complicata. Kalenda accepta accepta provocarea si devine prietenul tau de incredere, oferind mobilier ideal pentru tineret!