De cate scaune are nevoie un om in casa? Scaune de bucatarie, scaune in living, scaun de lectura, scaun din vestibul, scaunul de birou, scaune pe care le scoti doar cand ai invitati la masa si lista poate continua. Toate au rolul lor in casa, dar trebuie sa admitem ca nu toate sunt alese corespunzator.

Iata 4 lucruri utile care te vor ajuta sa alegi scaunul perfect pentru casa ta

1.Alege modelul perfect si rezistent

Atunci cand alegi un model de scaun, pastreaza in minte scopul pentru care il achizitionezi. Acesta este cel mai important pas in alegerea unui scaun. Chiar daca multe modele ti se par adorabile, cu design aparte, trebuie sa ai in vedere faptul ca nu orice scaun se potriveste oriunde. Cum e sa stai in fata unui televizor de pe un scaun incomod si care care sa nu te sustina. Fii sigur ca vei alege scaunul potrivit dimensiunilor tale astfel incat sa se incadreze fiecarei nevoi si sa fie rezistent utilizarii continue.

2.Acorda importanta formelor si proportiilor

Un scaun trebuie sa se incadreze perfect decorului si trebuie sa se adapteze perfect dimensiunii camerei si persoanelor care il vor utiliza. In ceea ce priveste proportiile, fii atent la imbinarea acestuia cu celelalte piese de mobilier si elementele de design din casa. Amandoua sunt importante de luat in considerare, atunci cand este in cautare de un scaun perfect! Un scaun trebuie sa fie corespunzator dimensiunilor camerei, sa nu ocupe prea mult loc dar nici sa fie mic si ingust astfel incat sa te incomodeze la asezare sau sa nu se potriveasca unei camere spatioase. Scaunul, camera si celelalte piese de mobilier din imprejur trebuie sa se sincronizeze perfect, astfel incat sa pastreze simetria si aspectul estetic.

3. Alege un stil care sa ti se potriveasca

Odata ce ai setat rolul scaunului si ai definit dimensiunile si proportiile acestuia, poti arunca o privire si catre stilul adoptat. Sunt atat de multe modele de scaune cu stiluri aparte si totusi nu stii pe care sa il alegi.

Alegi un scaun pentru camera copilului tau, alegi un scaun pentru biroul de lucru, alegi un scaun pentru masuta de toaleta din dormitor? Trebuie sa tii seama de acest aspect si sa alegi scaunul astfel incat sa se potriveasca incaperii, pentru ca scaunul este, fara doar si poate, un obiect statement pentru aceasta.

De asemenea, ia in considerare si nevoile si gusturile fiecarui membru din familie. Este foarte probabil ca scaunul colorat, in stil frantuzesc, sa nu se potriveasca camerei baietelului tau.

Daca nu stii exact ce sa alegi, cea mai buna optiune este scaunul clasic, care nu este neaparat adaptat tendintelor actuale in materie de amenajari interioare dar care se potriveste de fiecare data in orice peisaj. Scaunele trebuie sa fie versatile dar cu personalitate si care sa corespunda cu nevoia de confort in acelasi timp.

4.Alege o culoarea potrivita cromaticii camerei

Scaun din plastic sau din lemn? Scaune tapitate sau nu? Varietatea de modele pe care le gasesti pe piata iti aduce o serie de intrebari la care nu stii tot timpul raspunsul. Iti fac cu ochiul o serie de modele. Dar, un scaun trebuie ales in functie de elementele din camera. Scaunele din metal, plastic sau lemn, de obicei, arata contemporan si elegant. Sunt clasice si usor de adaptat oricarui tip de incapere, in special in bucatarie sau intr-o sufragerie cu bar. Scaunele din piele sau tapitate sunt mult mai confortabile, dar mai putin durabile, de aceea sunt indicate sa le amplasezi in locuri unde nu sunt des utilizate. Pentru dormitor sau living, poti sa amplasezi intr-un colt un scaun tip fotoliu tapitat, viu colorat sau monocrom, si foarte confortabil, unde sa iti petreci momentele cand lecturezi sau te uiti la TV.