Proaspat casatoriti si proaspat mutati intr-o casa noua? Dupa o nunta ca in povesti, unde iubirea a triumfat glorios, vine si randul mutarii in casa, un sanctuar romantic, un lacas al iubirii dintre voi doi. Chiar si asa, acest cadru romantic si plin de fluturasi si floricele, trebuie pastrast si presarat doar in anumite cadre si zone din casa. Cel mai indicat, dupa parerea noastra, este dormitorul.

Dormitorul este locul cel mai intim din casa si este locul care iti promite ca iubirea voastra va fi tinuta in siguranta si in secret. Un spatiu al seductiei, dar si al confortului, trebuie sa se invarta in jurul a 5 simturi, de fapt: tactil, vaz, miros, auz si gust.

Inainte de aceste ingrediente minune, concentreaza-te pe top 3 reguli de respectat intr-un dormitor:

  1. Alege un pat dormitor pentru cuplu, de marime mare.
  2. Nu ocupa dormitorul cu lucruri inutile.
  3. Pastreaza toata camera in acelasi stil.

Secrete pentru un dormitor romantic

Tactil. Paturile care arata ca un nor pufos inca sunt foarte atragatoare. Utilizeaza cat mai multe tesaturi moi. Alege o lenjerie de pat de calitate, moale si catifelata la atingere, si sa fie din bumbac. Alege perne de dormit cat mai confortabile, care sa se plieze pe forma capului si gatului tau, la care adaugi pernute mici, de diferite dimensiuni, in culori cat mai neutre si deschise. Pe langa aspectul exterior, pune pret pe salteaua pe care vei sta. Alege o saltea confortabila, relaxanta, fabricate din spuma memory, care reactioneaza la greutate.

Vazul. Creaza un rai in culori armonioase, in combinatii cat mai aproape de ceea ce va doriti amandoi. Culorile neutre si nuantele cat mai prafuite sunt cele mai alese de tinerii casatoriti. Albul in combinatie cu gri sau bej deschis, cremul, albastrul prafuit sau galbenul mustar pot fi combinatii de succes. Adauga putina pata de culoare in draperii sau in tapetul de pe jos. In felul acesta, te abati de la cromatica neutra. Alege candelabre si lampi simple, care completeaza un cadru romantic. Patul in stil roial este placut vazului si chiar te va face sa te simti ca intr-un cadru de poveste. Adauga lumini, flori si tablouri. Vor aduce un plus de dinamism si va completa cadrul de reverie a iubirii.

Mirosul. Mirosul este o parte esentiala intr-un dormitor. Adauga arome subtile florale sau dulci, in functie de preferinta. Spatiul romantic este deseori asociat cu arome imbietoare de vanilie, lavanda, trandafiri etc. Alege fie lumanari, fie betisoare parfumate sau o vaza cu flori parfumate. Vei crea un spatiu de poveste.

Auzul. Muzica este vitala in crearea ambiantei perfecte dintr-un dormitor. Asigura-te ca opresti spatiu si pentru a da volumul mai tare. Pune un casetofon pe o masuta, in apropiere de pat.

Gustul. Gustul este parte complementara, atunci cand vine vorba de iubire. Tine mereu in camera o sticla de sampanie sau ciocolata. Perfect pentru a intregi atmosfera cuplului.

Dormitorul este partea cea mai importanta dintr-o casa. Inca de la inceputul casniciei, focusul cade pe mobilierul pentru dormitor, pe amenajarile interioare si toate detaliile care fac viata voastra de cuplu sa fie intr-o perpetua stare de miere.