Mobila alba este o incercare pentru multe persoane care aleg ca privelistea din casa sa le fie asemenea tablourilor iernatice. Bineinteles, mobila alba are farmecul ei aparte si reuseste sa aduca numeroase avantaje cand vine vorba de aspectul estetic. Pentru motivul ca aceasta lumineaza si ofera un efect de spatialitate camerelor, multi o vad ca pe o optiune atractiva.

Care sunt sansele ca mobila alba sa ramana la fel ca in prima zi? Sfaturi de ingrijire a mobilei albe

Mobila alba este unica si face ca orice spatiu sa arate mai frumos. Albul aduce un plus de acuratete, eleganta, dar, in acelasi timp, si zeci de probleme precum praful, murdaria si uzura precoce.

1.Primul lucru pe care trebuie sa il faci atunci cand te hotarasti asupra unei mobile albe este calitatea acesteia. O mobila alba de o calitate slaba se va uza repede, mai ales daca nu este intretinuta. Se va decolora, se vor desprinde folicule si se va zgaria imediat. O mobila dintr-un lemn masiv va avea proprietatea de a rezista in timp, dar doar cu multa atentie la ingrijire si intretinere.

2.Praf si iar praf. O problema cu care te vei confrunta daca alegi o mobila alba, dar pentru care sunt solutii. Desigur, depunerea de praf exista pe orice tip de mobila, si pe alb cu atat mai mult, intrucat lumina si culoarea deschisa va evidentia particulele depuse. Curatarea mobilei albe se face, in mod evident, regulat, cu un buret usor umed sau cu un prosop non-abraziv. Ce inseamna regulat? Cel putin o data pe saptamana. Pentru un plus de stralucire, foloseste putina ceara de mobila.

3.Utilizeaza otet pentru mucegai. Orice depunere de mucegai poate fi usor indepartata cu ajutorul unei solutii pregatite in casa. Amesteca un pahar de otet alb cu 2 cani cu apa calda. Toarna mixul intr-o sticla si pulverizeaza suprafata de pe mobila afectata cu mucegai. Lasa solutia 3-5 minute sa actioneze si sa se indeparteze de la sine mucegaiul. Utilizeaza un burete sau o tesatura din bumbac si indeparteaza usor suprafata.

4.Zgarieturi? Daca mobila ta este perindata de zgarieturi atunci foloseste o crema de lustruire care umple micile semne inestetice. Daca ai animale in casa, atunci, cu siguranta, stii ca acestea vor gasi mobila drept un mod de a-si ascuti gherutele. Este foarte probabil ca o ceara de mobila sa nu fie foarte eficienta doar aplicand-o, asa ca freaca din abundenta suprafata. Exista si o varianta traditionala, si anume folosirea miezului de nuca. Freaca miezul de nuca pe suprafata zgariata si observa cum aceasta redevine la fel ca inainte.

5.Un peeling de vopsea. Se intampla adesea ca vopseaua alba sa inceapa sa se decojeasca pur si simplu. Fie se desprind in fragmente, fie se cioplesc, mobila alba afectata de aceastra problema nu este estetica deloc. Solutia este reconditionarea mobilei prin desprinderea totala a suprafetei afectate si vopsirea, din nou, a acesteia cu cateva straturi de vopsea.

Mobila alba reuseste sa infrumuseteze orice aspect al unei incaperi. Eleganta, simplitatea si culoarea neutra iti va oferi posibilitatea sa mixezi cu usurinta obiectele de decor, tesaturile si alte decoratiuni. Cu aceste sfaturi de intretinere, vei putea sa ai o mobila alba ca noua, chiar si dupa multi ani de utilizare.