Sursa foto: pixabay.com

Mobilarea unui living mic trebuie tratata ca o provocare si o sansa de a-ti pune in practica abilitatile practice si creative. In randurile urmatoare iti oferim cateva sfaturi utile care te vor ajuta sa amenajezi eficient un living mic.

1. Utileaza livingul cu piesele de mobilier strict necesare

Intr-un living mic orice obiect in plus va conduce la aglomerarea spatiului. Pe principiul "less is more" este indicat sa te ghidezi si in alegerea mobilierului. Sfatul nostru este sa mobilezi aceasta camera doar cu piesele strict necesare.

2. Opteaza pentru mobilier suspendat

In ceea ce priveste pozitionarea mobilierului, designerii de interior recomanda sa fie cat mai multe corpuri montate in perete. Mobilierul suspendat salveaza spatiu la sol, iar per ansamblu amenajarea va parea mai aerisita. Compartimentarea mobilei este foarte imortanta din punctul de vedere al posibilitatile de utilizare. De exemplu, mobilierul cu dulapuri sau rafturi mari are o capacitate de depozitare mai mare si permite o mai buna organizare e obiectelor care trebuie depozitate.

3. Cumpara sau comanda mobila in culori deschise

Piesele de mobilier in culori deschise dau impresia ca spatiul este mai mare. In functie de stilul de amenajare abordat, poti alege mai multe variante de culori. Mobila alba se potriveste intr-un living modern sau minimalist (albul este indicat in incaperile care nu beneficiaza de suficienta lumina naturala). Un mobilier in nuante pastelate se va integra perfect intr-un living cu aer romantic sau vintage. Piesele de mobilier in culori fresh (galben, orange, bleu deschis) sunt ideale in livingurile tineresti, in care se doreste o atmofera fresh.

4. Alege piese de mobilier de dimensiuni mai mici

Intr-un living foarte mic este important fiecare cm. Cum mobila voluminoasa se preteaza spatiilor mari, pentru un living cu suprafata redusa alege piese de mobilier de dimensiuni mai mici, minimaliste, cu linii drepte si design curat. Daca iti cauti mobila living, e de preferat sa optezi pentru piese din PAL melaminat si MDF deoarece lasa senzatia ca sunt mai "usoare" decat cele din lemn masiv. Un efect de amplificare a spatiului poti obtine prin alegerea unor corpuri de mobilier cu finisaje lucioase (acestea reflecta lumina) sau cu usi din sticla.

5. Alege mobilier extensibil sau multifunctional

Mobilierul care se mareste sau se transforma nu mai este nici in Romania o noutate. Piesele extensibile si cele multifunctionale salveaza spatiu pretios, dar ofera si multiple modalitati de utilizare si depozitare. De exemplu, in locul unui coltar poti alege o canapea extensibila, in locul unei mese de dining voluminoase, poti alege una mai mica, extensibila, pe care sa o extinzi doar atunci cand e necesar. De asemenea, in locul unei masute simple de cafea, poti alege una multifunctionala, care se poate transforma in masa de birou, in cazul in care nu ai suficient spatiu pentru amenajarea unui spatiu de studiu sau lucru.