Vrei să creezi o atmosferă pentru un living modern care să genereze acel efect WOW când prietenii vin pentru prima dată în vizită? Stilul modern este cel mai apreciat stil de design interior care se potrivește perfect pentru living, indiferent de spațiul disponibil, fie că vorbim de o casă sau de un apartament. 

 

Și, cum știm cu toții, mobila de living este cea care creează o atmosferă relaxantă și în același timp captează atenția prin liniile clare și bine definite. Fie că vorbim de un colțar, de o măsuță de cafea sau o comodă de televizor, mobila de living modernă creează o senzație de spațialitate, și personalitate, dacă este aleasă bine.

 

Așadar, dacă ai decis că e momentul să cumperi mobilă de living modernă și nu știi de unde să începi sau cum să optezi pentru cea mai bună amenajare a livingului, ți-am pregătit 5 sfaturi care să-ți servească ca metodă de ghidare pentru început:

1. Alege mobila de living în funcție de stilul de viață

În ziua de azi este foarte ușor să găsești mobila de living modernă, însă e important să o alegi pe cea potrivită pentru tine și familia ta. Acum, când vine vorba de a decide asupra aspectului, gândește-te întâi la modul în care vei folosi camera. 

 

Este un loc de relaxare și joacă pentru o familie cu copii? Atunci probabil o canapea de living într-o nuanță închisă care să reziste petelor și micilor accidente este de dorit în defavoarea uneia deschise la culoare. Folosești livingul frecvent pentru a te uita la filme sau pentru a citi? Atunci un colțar în L confortabil, dintr-un material moale și cu perne, este o opțiune pentru un plus de răsfăț. Dacă îți place să ai invitați mereu la cină și prietenii rămân frecvent peste noapte, o canapea extensibilă este varianta ideală pentru a transforma rapid livingul într-un dormitor pentru oaspeți.  

 

De asemenea, dacă livingul este și locul de unde lucrezi, un birou și un scaun ergonomic ar trebui să-și găsească loc în designul livingului. Prin urmare, dacă dispui de mai mult spațiu sau vorbim de un living open-space, cele mai bune amenajări sunt cele care au câteva zone diferite. 

 

Un spațiu confortabil pentru a te relaxa la televizor, un fotoliu într-un colț la fereastră pentru a citi, o masă de dining cu scaune pentru mesele în familie sunt câteva dintre zonele pe care le poți crea cu mobila de living potrivită.

 

Recomandarea kalenda.ro pentru un living cu efect WOW este masa de dining extensibilă Shelby cu blat din sticlă din ceramică italiană și un design modern

2. Ține cont de dimensiunea livingului

Dacă ai un living mic, mai puțin spațios, nu înseamnă că trebuie să renunți la confort și stil. Zonele mai mici au nevoie de culori mai deschise și de mobilier mai compact, ideal pentru a crea iluzia de spațiu și luminozitate. Tonurile neutre cum ar fi bej și gri deschis sunt ideale pentru canapeaua din living. Nu aglomera spațiul cu foarte multe decorațiuni, ci optează mai degrabă pentru o plantă de interior care va aduce un efect natural.

 

Dacă dispui de un living ceva mai spațios alege o mobilă de living modernă cu mai multe piese, pe lângă comoda de televizor, tocmai pentru a depozita lucrurile pe care nu le vrei expuse prin casă. Poți opta pentru un set living cu influențe industriale precum este mobila Aktus care va atrage toate privirile datorită combinației fermecătoare dintre metal și nuanța stejarului. 

 

3. Investește în piese cheie de mobilă living modernă

Un living modern care să stârnească admirație este acela care are cel puțin o piesă de mobilier accent sau statement. Poate fi vorba de canapeaua din living într-o nuanță puternică, de o măsuță de cafea cu detalii de efect sau de mobilier de depozitare într-o formă care conferă dinamism. 

 

Astfel, o piesă de mobilă accent este un fel de element surpriză, adică acel obiect care reușește să transforme un decor banal în timp într-unul de mare efect. Ține cont că piesele de mobilă accent sunt făcute pentru a fi principala atracție a încăperii și drept consecință, restul decorului trebuie gândit în jurul acestor piese.

 

În general, într-un living modern în nuanțe de alb sau gri, canapeaua este vedeta care va da tonul livingului mai ales dacă optezi pentru un model într-o culoare atipică sau cu forme mai speciale. Pe kalenda.ro vei găsi canapele și colțare extensibile care vor face furori în livingul tău modern, așa cum este acest colțar extensibil galben Candy.

 

 

4. Pune accent pe funcționalitate

Un aspect destul de important în ceea ce privește alegerea mobilierului potrivit pentru un living modern este calitatea materialelor, a componentelor și a finisajelor. De asemenea, pentru a alege mobilierul potrivit pentru living trebuie să iei în considerare utilitatea, funcționalitatea și eficiența mobilei. 

 

Este bine să ții cont când alegi mobila de living modernă de fiecare membru al familiei și să vezi care sunt necesitățile fiecăruia. Este posibil ca o persoană să aibe nevoie de un fotoliu de relaxare, de un dulap pentru cărți sau poate va fi nevoie de un corp de mobilier în care să depozitezi jucăriile copiilor. 

 

Spațiile de depozitare și posibilitatea de a accesa obiectele cu ușurință, poate chiar și de a le muta în diferite contexte, sunt aspecte de luat în calcul când alegi mobila de living. Toate aceste aspecte trebuie luate în considerare astfel încât să faci o alegere corectă și completă de la bun început.

5. Mix and Match

 

Crearea unui living cu aspect unitar este cu siguranță foarte plăcută, dar asta nu înseamnă că toate piesele de mobilier living trebuie să se potrivească. Combinarea diferitelor piese va face ca spațiul de locuit să arate mai eclectic, confortabil și să aibă acel efect WOW. Dacă te întrebi cum poți amesteca și asorta mobilierul pentru camera de zi, există multe moduri în care poți crea un spațiu deosebit, important este să pornești de la o piesă accent și să creezi în jurul ei, combinând nuanțe și texturi.

 

Mix and match este una dintre cele mai recente tendințe ale momentului în design interior și vine cu o notă originală și personală. Astfel, când alegi mobilă de living modernă poți merge pe combinație de consolă de televizor diferită de un raft pentru cărți. Ideea este să alegi nuanțe neutre, de exemplu o consolă în nuanța stejarului se va completa foarte bine cu o bibliotecă pentru cărți albă. De asemenea, măsuța de cafea poate avea o nuanță diferită, de exemplu poți alege un model cu blat din sticlă și picioare metalice sau într-o nuanță diferită de toate celelalte piese de mobilier. 

 

Livingul este camera vedetă a casei, locul unde petrecem cel mai mult timp. El poartă mereu cele mai frumoase piese de mobilier pentru că întâmpină oaspeții și creează atmosfera caldă pentru întreaga familie. Tocmai de aceea, trebuie să îl amenajăm cât mai comod, aspectuos și funcțional, și să alegem mobila de living modernă care să ne reprezinte personalitatea.