Bucataria este locul unde creativitatea femeilor este in plina desfasurare, este locul unde distractia si pasiunea pentru a gati se imbina in mancaruri si platouri delicioase. In toata aceasta ecuatie, magia sta in amenajarea spatiului. Nu de putine ori se intampla ca un loc impropriu, aglomerat de lucruri si obiecte inutile sa strice toata armonia si dorinta pentru a gati.

Pentru ca sezonul verii se apropie, poti baga in desaga cateva idei de cum sa iti amenajezi locul pentru gatit.

Idei de amenajare a bucatariei in stilul do-it-yourself

Spatiu deschis. Opteaza pentru un suport de pahare, recipiente si alte trebuinte in bucatarie. Vor fi la indemana ta si, in plus, va aduce o noua pata de culoare bucatariei. Poti amplasa un raft pe peretele gol din bucatarie sau pur si simplu sa optezi pentru o mobila de bucatarie cu rafturi deschise.

mobila bucatarie.jpg

Lumina potrivita. Lumina este un factor important in orice bucatarie. Te ajuta sa gatesti fara sa obosesti si sa identifici cu usurinta ingredientele si recipientele. Amplaseaza cateva baghete de lumina (leduri orizontale) sub mobila suspendata. In felul acesta, vei avea mai multa vizibilitate.

Coltul cu mesaje. O idee geniala este sa amplasezi tablite cu creta si notite pe frigider sau mobila de bucatarie. Asigura-te ca e un loc vizibil si ca poti rescrie. Amplaseaza si cateva mesaje pozitive si de motivare. Se vor completa perfect cu starea ta.

Colectia de vase. Una dintre marile probleme ale gospodinelor este amplasarea vaselor si ustensilelor de bucatarie. O idee destul de interesanta este sa amplasezi vasele deasupra chiuvetei pe o bara. Extra spatiu si idee grozava de design.

Un spatiu intim. Daca bucataria iti permite, poti opta pentru un loc cu o masa si un scaun, care sa iti destinda momentele tale de curaj in bucatarie. Poate fi util spatiul, atunci cand vrei sa scrii retete sau cand vrei sa te relaxezi. In aceeasi masura, poti opta pentru amplasarea a doua scaune. Vecina de sus ar putea fi incantata daca o chemi la o cafea.

Pete verzi. Pentru ca vara aceasta se poarta verde. Verde in parcuri, verde in haine si verde in florarii si piete, de ce sa nu aduci verdele si la tine in acasa, chiar in bucataria ta. Amplaseaza plante, vase cu flori si cosuri cu mere verzi. Vor improspata, intru totul, decorul. In plus, poti folosi autocolante in sertarele din mobila de bucatarie.

Mobila noua. Un mod de a-ti improspata bucataria este alegerea unei mobile in tendinte. Mobila veche, uzata si mult prea impersonala ar putea strica ambianta locului. Alege o mobila care sa te ajute in activitatea desfasurata dar care, in acelasi timp, sa arate fresh si cool. In catalogul de mobila bucatarii moderne de la Kalenda, vei gasi modele care sa iti satisfaca nu doar curiozitatea ci si nevoia.

Pentru ca bucataria este locul unde gatesti, mananci si iti bei cafeaua dimineata, este foarte important ca amenajarea acesteia sa fie dupa reteta perfecta de improspatare si ambientare. Extra spatiu, verde mult si mesaj pozitive pot fi cateva ingrediente magice pentru bucataria ta.