Din ce în ce mai multe persoane iau în considerare pentru amenajarea dormitorului variante alternative, compacte și multifuncționale, la decorul tradițional. Spațiile mici în care locuim în marile orașe sunt extrem de des întâlnite, astfel o canapea extensibilă în dormitor devine o opțiune pentru multe familii. Combinația inteligentă și versatilă dintre o canapea și un pat, o canapea extensibilă oferă instantaneu un spațiu de dormit confortabil.

Camera de oaspeți, camera copilului sau garsoniera sunt câteva dintre situațiile când o canapea extensibilă este o soluție ideală. Generația de tineri din prezent este mai conștientă de spațiu ca oricând și caută mobilier ultra funcțional care să vină cu mai multe avantaje: spațiu suplimentar de depozitare, piese modulare personalizabile, obiecte extensibile sau retractabile.

Așadar, dacă te gândești să folosești o canapea extensibilă ca opțiune de dormit, te invităm să explorezi acest articol pentru că vei găsi informații valoroase care te vor ajuta să faci o alegere corectă. 

Este o canapea extensibilă potrivită pentru dormit? 

Confortul în timpul somnului oferit de o canapea extensibilă este determinat în mare parte de calitatea materialelor și designului acesteia. Versiunile moderne din prezent includ saltele construite atât pentru șezut, cât și pentru dormit, asigurând fermitate și suport pentru coloana vertebrală, cât și moliciune. 

Factorii cheie de influență pentru un confort optim includ tipul de saltea (arcuri, spumă cu memorie sau hibrid), construcția cadrului și amortizarea. În plus, atunci când alegi pentru o canapea extensibilă pentru dormit ai posibilitatea să folosești un topper. Acesta este asemănător unei saltele de pat din punct de vedere al formei și modului de utilizare, însă, așa cum îi spune și denumirea, este de obicei așezat deasupra pentru a oferi protecție sau un strat suplimentar de confort.

În plus, topperul folosit alături de o canapea extensibilă are un dublu rol: te ajută să îți protejezi canapeaua, menținând-o curată și ferind-o de uzură, și în același timp contribuie la un somn mai odihnitor.

TOP 5 avantaje pentru a folosi o canapea extensibilă în dormitor 

Cele mai bune canapele extensibile promit o soluție la îndemână doi într-unul: atât o canapea pentru relaxare și distracție, cât și un pat confortabil pe timpul nopții. Fie că vrei să amenajezi o garsonieră, dormitorul de oaspeți sau camera copiilor care nu este atât de spațioasă pe cât ți-ai dori, iată motivele pentru care o canapea extensibilă în dormitor este o alegere demnă de luat în seamă:

1. Economie de spațiu

Opțiunea ideală dacă ai un dormitor de mici dimensiuni este o canapea extensibilă, piesă de mobilier versatilă care poate fi folosită oricând ca pat sau canapea. De asemenea, în ziua de azi există o gamă largă de opțiuni, așa cum vei vedea și pe kalenda.ro la secțiunea canapele extensibile, încât e imposibil să nu găsești dimensiunea, forma, culoarea și modelul preferat.

Dacă locuiești într-o garsonieră sau un apartament mic, o canapea extensibilă este o opțiune excelentă. O poți transforma cu ușurință într-un pat, iar dimineață în doar câteva secunde o transforma înapoi într-o canapea. În plus, să ai o canapea extensibilă în dormitorul copilului, te ajută să îi oferi un loc de joacă pe covor mult mai mare, ceea ce va fi cu adevărat o bucurie.

2. La fel de confortabil ca un pat adevărat

A trecut vremea în care canapelele erau piese de mobilier incomode. Canapelele extensibile moderne din prezent sunt special create pentru a oferi confort în timpul somnului datorită mecanismelor inteligente și materialelor folosite, deoarece tehnoilogia s-a îmbunătățit semnificativ. 

Pe kalenda.ro vei găsi o mulțime de canapele extensibile ieftine și confortabile care îți asigură un somn bun, astfel vei avea atât o canapea confortabilă, cât și un pat. În plus, canapelele extensibile sunt o investiție bună dacă locuiești cu chirie și te muți frecvent. 

3. Flexibilitate și manevrare rapidă și ușoară

Mai ales când spațiul din casa ta este limitat, flexibilitatea unei canapele extensibile este deosebit de importantă. Canapelele extensibile din prezent au sisteme moderne de extensie care permit manevrarea extrem de ușoară, atât la extindere cât și la strângere. 

Există mai multe tipuri de extensii pentru canapele extensibile. De exemplu, sistemul Click Clack este un mecanism care se manevrează extrem de ușor, atât la extindere cât și la strângere.  De asemenea, poți opta pentru o canapea extensibilă cu mecanism rotativ, bazat pe role ce fac să pară că întreg sistemul se extinde singur. Mai ales dacă această canapeaua extensibilă urmează să fie folosită și ca pat dublu, este necesară flexibilitate, deoarece, în mod ideal, accesul ar trebui să fie posibil din ambele părți.

4. Foarte utilă pentru ocazii speciale

Petrecerile cu prietenii sau colegii copiilor, venirea bunicilor în vizită sau izolarea unui membru al familiei bolnav sunt câteva ocazii când o canapea extensibilă se va dovedi de mare ajutor. 

O canapea extensibilă poate fi utilă dacă tu sau partenerul tău sunteți bolnavi și nu doriți să riscați să îmbolnăviți ceilalți membri ai familiei. De asemenea, pentru dormitorul de oaspeți în care poate vă desfășurați și activitatea profesională și funcționează pe post de birou, o canapea extensibilă este de asemenea utilă deoarece poate fi folosită doar în ocaziile speciale. 

5. O canapea extensibilă oferă spațiu suplimentar de depozitare

Cine nu are nevoie de spațiu suplimentar de depozitare în ziua de azi? Multe canapele extensibile vin cu unități de depozitare ascunse, de obicei situate sub saltea. Acest lucru îți permite să depozitezi pături, lenjerii de pat, prosoape și perne de rezervă pentru oaspeți sau jucăriile copilului, pentru a nu a ocupa spațiul din dulap.

O canapea extensibilă în dormitor nu va influența stilul dorit de amenajare deoarece există diverse opțiuni de stil. În plus, modelele de canapele extensibile ieftine pe care le găsești într-o gamă largă de modele pe kalenda.ro te vor ajuta să economisești bani folosind o singură piesă de mobilier în două scopuri: loc de șezut și loc de dormit. 

În concluzie, o canapea extensibilă este o alegere perfectă pentru un dormitor deoarece se poate transforma extrem de ușor într-un pat. În plus, majoritatea canapelelor extensibile au un cost mai mic decât un pat și oferă spațiu generos de depozitare. Există o gamă largă de stiluri de canapele extensibile și sunt disponibile pe kalenda.ro în diferite dimensiuni, stiluri de design și materiale.