Livingul este partea cea mai importanta atunci cand vine vorba de amenajarea locuintei. Poate din pricina faptului ca este locul unde iti petreci timpul cu familia sau din pricina faptului ca acolo iti primesti invitatii, locul destinat relaxarii trebuie sa fie amenajat cu multa atentie si cu cele mai potrivite piese de mobilier.

Mobila pentru living este punctul cheie de unde trebuie sa pornesti atunci cand incepi amenajarea acestei incaperi. Pentru ca in interior trebuie sa existe o unitate si o armonie compozitionala si coloristica, trebuie sa ai in vedere aspecte foarte importante, atunci cand iti alegi mobila si decoratiunile.

5 criterii de care sa tii cont atunci cand alegi mobila pentru livingul tau

1.Delimiteaza zonele care vor fi mobilate. Schiteaza pe hartie modul cum va arata camera. De la locul unde amplasezi canapeaua, pana la modul cum iti vei amplasa piesele de decor. Joaca-te creativ cu volumele si foloseste linii verticale si orizontale. Asigura-te ca respecti principiile echilibrului si simetriei. Cu cat alternezi zonele mobilate cu cele mai putin mobilate, cu atat vei avea partea de mai mult confort fizic si vizual.

2.Ia in considerare rolul camerei si cum va fi folosita aceasta. Daca este o zona folosita ocazional pentru divertisment si pentru primirea invitatilor, poti alege o mobila mai pretentioasa si o canapea dintr-o tesatura delicata, care sa emane eleganta si rafinament. Foloseste-te de o canapea living dintr-un tesatura rafinata. Vei avea un efect stylish si modern. Pe de alta parte, daca livingul va fi o zona folosita zilnic, un loc de petrecere a timpului cu familia ta, asigura-te ca transformi adjectivele delicat si pretentios in robust si rezistent la pete.

3.Ghideaza-te dupa stilul camerei. Foloseste-te de detaliile arhitecturale ale camerei atunci cand alegi modelul mobilierului pentru living. Daca in living ai un semineu rustic, atunci ia in considerare un mobilier clasic, care sa inconjoare acea zona cat mai elegant cu putinta. Daca locuiesti intr-un apartament cu vedere la oras, atunci incearca sa imprimi, printr-o mobila living moderna, un peisaj interior cat mai citadin. Lampile de iluminat ar putea fi un plus, in acest sens.

4.Investeste in piese de mobilier de calitate. Cu cat acorzi mai multa atentie asupra acestui aspect, cu atat te vei putea bucura mai mult timp de mobilierul livingului tau. In aceeasi masura, acorda atentie mare si tesaturilor. Perdelele, draperiile, tapetul de pe canapea sau pernutele de decor nu trebuie sa lipseasca din acest chenar.

5.Porneste tot timpul de la elementele de baza. In general, o sufragerie este compusa din trei obiecte masive: canapea, masuta de cafea si corpurile suspendate. Umple camera in functie de aceste piese. Alterneaza obiectele de decor cu cele de mobilier. Acorda atentie si scaunelor si fotoliilor. O singura canapea ar putea sa nu corespunda unei familii numeroase.

Creaza intotdeauna un ambient care sa iti transmita o stare de spirit, atunci cand unesti liniile dintre piesele de mobilier si cele ale obiectelor de decor. Ajuta-te de simtul estetic propriu. Nu aglomera camera prin punerea a cat mai multe piese de mobilier. Vei crea haos si vei strica ambientul. Opteaza pentru un sistem modular, care sa te ajute sa dispersezi cat mai usor corpurile de mobilier. Foloseste linii structurale cat mai definite si care sa completeze cu cat mai multa usurinta fiecare zona. Odata ce ai amenajat intru totul camera de zi, te poti bucura de fiecare experienta si moment trait alaturi de familie si prieteni.