Indiferent ca este vorba despre faptul ca ai privilegiul de a lucra de acasa si nu trebuie neaparat sa te duci la serviciu in fiecare zi sau ca iti doresti sa amenajezi in propria locuinta un spatiu in care sa iti poti rezolva problemele "administrative", decorarea biroului reprezinta un pas important. Pentru a-ti creste eficienta si pentru a fi mai productiv, trebuie sa iti proiectezi cu atentie biroul de acasa, astfel incat sa fie organizat, practic si sa aiba un design deosebit.

Iata cateva dintre cele mai frecvente greseli pe care le fac oamenii atunci cand isi amenajeaza biroul!

Alegerea locului nepotrivit pentru amenajarea biroului

De multe ori, oamenii trec cu vederea importanta selectarii unui spatiu corect pentru biroul de acasa. Daca nu ai la dispozitie o camera destinata in mod special amenajarii unui birou, este bine sa alegi un colt retras, linistit, care poate gazdui mobilierul esential pentru birou. Astfel, ai posibilitatea sa proiectezi biroul in orice colt al casei tale, fie ca vorbim despre camera de zi, dormitor sau balcon, in functie de nevoile si gusturile tale.

Alegerea incorecta a mobilierului pentru birou

Daca nu este alesa in mod corect, mobila de birou poate ruina placerea de a lucra de la domiciliu. De aceea, pentru a putea munci confortabil si eficient, trebuie sa stii sa selectezi mobilierul pe baza unor criterii esentiale.

In primul rand, mobila de birou potrivita trebuie sa fie spatioasa si confortabila. In caz contrar, aceasta ar putea fi cauza mai multor probleme de sanatate, cum ar fi durerile de spate si rigiditatea resimita in zona umerilor. Asadar, alege un scaun comod, care sa iti sustina spatele si sa te ajute sa ai o pozitie corecta a corpului. In stocul magazinului Kalenda gasesti o gama foarte variata de scaune de birou de calitate, rezistente, pe care le poti asorta cu usurinta cu celelalte piese de mobilier.

De asemenea, biroul ar trebui sa fie realizat astfel incat sa iti ofere optiuni ample de depozitare, cu un numar considerabil de sertare si spatiu de lucru suficient. Acest lucru te va ajuta sa fii organizat si sa cresti productivitatea.

Neglijarea importantei peretilor

Chiar daca reprezinta doar o mica parte din camera de zi sau din dormitor, biroul trebuie sa fie amenajat intr-un spatiu separat, astfel incat sa ofere senzatia de intimitate, de liniste. Pentru a face asta, poti utiliza culori diferite pentru peretele biroului sau poti aplica un tapet in nuantele tale preferate. Nu uita! Culorile au puterea de a imbunatati starea de spirit si atmosfera de la locul in care lucrezi.