Ce poate fi mai interesant decât să-ți amenajezi casa și să aduci o doză de prospețime cu o piesă de mobilier nouă? Tuturor ne place energia lucrurilor noi, starea de bine pe care o avem atunci când înfrumusețăm spațiul în care locuim cu o măsuță de cafea specială, cu un fotoliu accent sau cu o canapea elegantă. Facem un checklist de casă nouă și îți spunem care sunt cele mai importante 5 piese de mobilier living de care ai nevoie dacă te pregătești de această schimbare în viață.

Când vine vorba de decorarea unui living, locul unde ne așezăm este poate cel mai important factor. Mulți dintre noi ne folosim camera de zi drept locul în care ne petrecem majoritatea orelor de relaxare acasă, așa că alegerea mobilierului potrivit poate face toată diferența.

În acest articolul acesta, specialiștii în mobilier de la kalenda.ro îți oferă o nouă listă de verificare a casei, care acoperă piesele esențiale de mobilier living de care vei avea nevoie pentru a proiecta casa visurilor tale!

1. Colțar sau canapea extensibilă

Canapelele sunt adesea primul lucru la care se gândesc oamenii când vine vorba de piesele de mobilier living de care vor avea nevoie în casa lor. Cu excepția oricăror constrângeri de spațiu, canapelele sunt caracteristica principală a majorității camerelor de zi. Acestea fiind spuse, există încă o gamă largă de tipuri, stiluri și dimensiuni de canapele din care să alegi.

 

Deoarece canapelele sunt adesea cel mai mare articol de mobilier din living, este indicat ca aceasta sa fie aleasă prima și apoi să coordonezi restul mobilierului cu orice canapea pe care o alegi. Pe lângă dimensiunea camerei și stilul de design interior, vei dori, de asemenea, să iei în considerare modul în care intenționezi să îți folosești camera de zi, deoarece acest lucru ar putea afecta tipul de canapea pe care o alegi.

 

Dacă ai o familie numeroasă sau inviți frecvent oaspeți, de exemplu, o canapea extensibilă ar putea fi potrivită pentru tine. Canapelele extensibile sunt perfecte pentru persoanele care nu au spațiu pentru o cameră de oaspeți, dar pot găzdui invitați peste noapte pe tot parcursul anului.

 

De asemenea, vei dori să iei în considerare tapițeria atunci când alegi o canapea. Acest lucru va influența ambientul camerei și poate influența modul de întreținere de care canapeaua ta ar putea avea nevoie în viitor. O canapea cu tapițerie din microfibră sau piele, de exemplu, ar putea funcționa foarte bine pentru persoanele cu copii mici sau animale de companie. Poți restrânge căutările și poți obține canapeaua potrivită pentru living intrând pe kalenda.ro.

 

2. Măsuța de cafea

Măsuța de cafea îți apare în minte imediat după canapea sau poate chiar te gândești să le achiziționezi împreună. Această piesă de mobilier living este importantă pentru a-ți așeza băuturile, cărțile, telefonul mobil sau telecomanda, plus că reprezintă un mod în plus de a aduce farmec designului interior. 

 

Măsuțele de cafea sunt omniprezente și vin în multe forme, dimensiuni, materiale, înălțimi, lungimi și caracteristici, oferind o varietate uluitoare din care să alegi. Un living de familie are nevoie de o măsuță de cafea mai rezistentă, este de la sine înțeles de ce. Pentru cei care nu dispun de spațiu, pot opta pentru o variantă de măsuță cu opțiuni de depozitare, cum ar fi sertare. 

 

O măsuță cu blat de sticlă poate fi o piesă de rezistență într-un living modern și tineresc, dar nepotrivit pentru o familie cu copii mici sau animale de companie. De asemenea, suprafețele delicate pot ajunge să se zgârie dacă este o zonă de utilizare intensă.

3. Comoda TV

Deși unii oameni au trecut la suspendarea televizoarelor, comodele TV sunt încă o modalitate excelentă de a menține toate componentele electronice împreună. Atunci când alegi o comodă TV sau o consolă media, acordă o atenție deosebită nevoilor specifice. Dacă vrei să ai un loc sigur pentru televizor și să organizezi electronice și accesorii precum DVD-urile, o consolă media ar putea fi potrivită pentru tine. 

 

Dacă vrei însă o piesă de mobilier living cu propria personalitate care poate deveni centrul de atracție de pe peretele accent din camera de zi, optează pentru o comodă TV cu un design special. 

 

Când alegi comoda TV de dimensiunea potrivită, regula de bază este să te asiguri că este cu cel puțin câțiva centimetri mai lată decât baza televizorului. Acest lucru oferă televizorului suficient spațiu pentru a sta confortabil, lăsând loc pentru decorațiuni și obiecte care aduc un plus de farmec, astfel încât zona TV să fie echilibrată vizual.

4. Masa și scaune living

Cea mai bună masă pentru tine va fi una care se potrivește bugetului tău, este solid construită, se potrivește spațiului din living și are un stil pe care îl vei iubi ani de zile. Când alegi o masă nouă, va trebui să alegi între rotundă și dreptunghiulară. Alegerea formei potrivite te asigură că noua ta masă de living va arată fantastic.

 

Dacă ai o locuință mică, ține cont că mesele rotunde ocupă mai puțin spațiu. Au o suprafață mai mică decât modelele dreptunghiulare, așa că se vor potrivi mult mai ușor în spații mai înguste. Mesele dreptunghiulare, pe de altă parte, pot avea mai mult un aer de grandoare și oferă mai multe locuri la masă. În mod clar, nu există o regulă rapidă când vine vorba de ce masă arată mai bine, rotundă sau dreptunghiulară. De multe ori se reduce la preferințele personale și la modul în care este aranjat restul camerei tale.

 

Scaunele decorative, pe de altă parte, sunt totul despre stil. Deși servesc, în mod evident, o funcție practică, pot completa decorul, pot adăuga la schema de culori, pot oferi un punct focal sau pot oferi contrast în interiorul livingului. Gândește-te la scaunele de accent ca la un element stilistic care pot face camera de zi să iasă în evidență, oferindu-ți în același timp locurile perfecte de care ai nevoie pentru o cină sau prânz în familie.

5. Biblioteca sau dulapuri de depozitare

Ideile de depozitare în living sunt esențiale pentru o schemă de design de succes în acest spațiu polivalent din casă. Camerele de zi îmbracă nenumărate forme: zonă pentru familie, spațiu de socializare cu prieteni, hub multimedia și unele, de asemenea, funcționează ca dining room, cameră de oaspeți sau birou. De aceea, alegerea celui mai potrivit mobilier de living este foarte importantă.

 

Pentru că știm că depozitarea este un aspect care ne creează tuturor bătăi de cap, mai ales când locuim într-un apartament, alegerea unei biblioteci pentru cărți sau a unui dulap cu sertare devine extrem de importantă. Te poți folosi de mai mulți pereți pentru depozitare, de exemplu, în cazul unui living pătrat, se pot contura spații pentru bibliotecă pe doi pereți, asigurând continuitate între ei. Poți folosi doar rafturi lungi sau poți alterna cu zone cu dulapuri închise sau sertare.

Cu toate acestea, când alegi mobila de living pentru propria locuință, selectarea pieselor importante pornește de la nevoile familiei tale. Diferitele piese de mobilier menționate mai sus pot fi folosite toate pentru a completa aspectul și tema pe care o ai în vedere. Amintește-ți doar să alegi o combinație de mobilier living care să scoată în evidență spațiul din living.