Dormitorul copilului trebuie amenajat in mai multe zone, cea de somn si relaxare, zona de joaca si mai ales zona de lectii. Ca atare, biroul copilului este de nelipsit din dormitorul sau, lectiile din fiecare zi trebuie sa se faca organizat. De aceea, mobilierul trebuie sa fie ales cu multa grija, astfel atat biroul, cat si scaunul pentru birou trebuind adaptate nevoilor sale.

Odata cu inceperea scolii, parintii trebuie sa se gandeasca la amenajarea spatiului de lucru pentru copil. Pe cat este de important biroul, pe atat este de important si scaunul de birou, influentand starea de sanatate a copilului.

Alegerea celor mai bune scaune birou inseamna o investitie in sanatatea copilului tau, acesta trebuind sa fie ergonomic si astfel sa poata pastra o pozitie corecta in timpul realizarii temelor. Mai inainte de culoare si tapiterie trebuie sa alegi un produs specific nevoilor copilului, astfel incat sa mentina o pozitie corecta a corpului, sustinerea coloanei vertebrale, relaxare, dar si o distanta corecta fata de masa de lucru. Modul in care ofera suportul mainilor si picioarelor reprezinta un alt lucru ce trebuie analizat cu multa atentie.

De ce sa alegi un scaun ergonomic pentru copilul tau?

Copiii sunt in crestere si ca atare au nevoie de o atentie deosebita atunci cand vine vorba de sanatatea lor. De aceea, in timpul realizarii temelor, trebuie ca acestia sa aiba o pozitie corecta de scris, scaunul trebuind sa sustina corect greutatea corpului, oferind suport la nivelul spatelui, un unghi de inclinare corect si un reglaj al inaltimii. Scaunul ergonomic va urmari perfect forma corpului, astfel incat orele petrecute facand lectii sa fie cat mai confortabile.

Iata mai jos cateva lucruri pe care trebuie sa le ai in vedere atunci cand alegi un scaun de birou pentru copilul tau:

Ajustarea inaltimii, cotierelor si a spatarului

Acesta este un aspect foarte important, ce are in vedere ergonomia scaunului de birou. Mentinerea unei pozitii corecte trebuie sa se faca printr-o astfel de ajutare, astfel incat sa se asigure suport atat in zona lombara, influentand astfel circulatia si sa nu creeze presiune asupra articulatiilor. Este bine sa se observe daca scaunul poate sa asigure aceeasi pozitie a soldurilor cu genunchii, iar picioarele pot sa atinga podeaua. Scaunele de birou trebuie sa aiba o inaltime reglabila. De asemenea, un alt lucru pe care trebuie sa il urmaresti consta in ajustarea spatarului, oferind suport coloanei vertebrale a copilului. Un scaun ergonomic va urma curbura coloanei vertebrale, oferindu-i un bun suport in timp ce sta la birou.

Tapiteria pentru scaunul de birou al copilului

Se recomanda ca tapiteria folosita pentru scaunul de birou sa se poata intretine usor si mai ales sa fie realizata din materiale non toxice. Ar fi potrivite pielea naturala, materialele textile sau chiar plasa. Daca vei alege un material textil atunci mai mult ca sigur poti gasi anumite imprimeuri vesele care sa il incante pe cel mic. Scaunul de birou Mike se va afla cu siguranta printre preferintele unei fetite, iar scaunul de birou Nemo de la kalenda.ro va fi pe placul unui baietel.

Corpul scaunului

Iata un alt lucru pe care trebuie sa il urmaresti. Este bine ca acesta sa fie realizat dintr-n material mai dur, precum aliaj metalic sau plastic dur. Partea de jos a scaunului de birou trebuie sa beneficieze de rotite mobile, ce vor permite usor deplasarea catre birou.

Toate aceste lucruri iti vor fi de folos ori de cate ori trebuie sa cumperi un scaun de birou. Si daca te afli in cautarea unui astfel de produs, te invitam sa urmaresti gama noastra diversa de scaune pentru biroul copilului tau.

Sursa foto: https://kalenda.ro/mike-scaun-birou/