Sursa foto: pixabay.com

Acasa este spatiul in care trebuie sa te simti cel mai bine, este locul in care te regasesti dupa o zi agitata si in care incerci sa te refaci. Este locul in care predomina iubirea, pacea si linistea, spatiul pe care tu si cei apropiati tie il construiti cu atentie pentru a va simti minunat. De aceea, fiecare accesoriu, obiect de mobilier, trebuie ales si asezat cu multa atentie, astfel incat la final totul sa arate exact asa cum va doriti.

Mai inainte de toate ar trebui sa va hotarati asupra identificarii stilului de amenajare care va place cel mai mult si sa incercati pe cat posibil sa evitati supraaglomerarea incaperilor casei. Totul in locuinta ta trebuie sa se potriveasca perfect, fiecare obiect sau decoratiune sa fie asemenea unei piese de puzzle fara de care casa sa nu poata capata aspectul pe care ti-l doresti atat de mult. De aceea, este bine sa urmezi cateva trucuri pentru alegerea pieselor de mobilier, culorilor si accesoriilor pentru casa:

Alege mobila moderna, urmand stilul minimalist

Acest lucru iti va da senzatia de spatiu, aerisire, dar si de un loc primitor, exact asa cum ti-l imaginezi. Liniile simple, drepte, camerele fara prea multe piese de mobilier si fara prea multe accesorii te vor ajuta sa te simti minunat. De exemplu, ai putea alege acea mobila de living simpla, cu un corp sau doua suspendate si pe care sa poti aseza televizorul sau alte amintiri dragi. Mobila de living Spalt 1 de la kalenda.ro este realizata in stil scandinav, bazat pe simplitate. Poti intregi acest spatiu cu ajutorul unei canapele de culoare mai inchisa, iar acestea vor fi mai mult decat suficiente pentru camera principala a locuintei tale. In acelasi stil ai putea amenaja si dormitorul, fiindu-ti suficient un pat matrimonial, de dimensiuni destul de mari, dar si un dulap de haine incapator. Cele doua comode situate intr-o parte sau alta a patului vor intregi aceste piese de mobilier. Bucataria va fi decorata in acelasi stil cu restul camerelor casei, cu o mobila simpla, cu multe sertare, in care sa poti depozita toate lucrurile de care ai nevoie pentru prepararea mesei. De asemenea, ai putea opta pentru mobilier incorporabil, in care sa incadrezi perfect electrocasnicele mari ale locuintei tale.

Culorile, un alt lucru pe care trebuie sa il ai in vedere

Este bine sa creezi un mic contrast. Daca ai ales mobila in culori neutre ai putea opta pentru decorarea peretilor cu o nuanta accent sau daca mobila este deja colorata ai putea alege varianta de vopsire a peretilor in culori neutre. Intotdeauna un perete accent, decorat cu tapet colorat sau vopsit intr-o alta culoare, ar putea fi punctul forte al locuintei tale si de aceea ai putea alege sa faci acest lucru in living sau pe casa scarii, mai ales daca aceasta este deschisa. Daca deja ai facut alegerile si nu ai optat pentru prea multe culori, ci ai ales culori deschise, neutre, iti mai ramane o solutie, accesoriile care pot fi intotdeauna destul de colorate.

Accesoriile, micile trucuri de decor

Acestea raman punctul forte al oricarei locuinte. Ar trebui sa ai in vedere foarte multe lucruri, de la alegerea unei rame foto, asezata pe mobila de living si pana la alegerea perdelelor sau covorului. Este bine ca pentru a te simti bine sa alegi intotdeauna covoare din bumbac sau lana, fiind placute la atingere, dar si draperii prietenoase cu tot ceea ce se poarta sau cu ceea ce se gaseste in locuinta ta. De asemenea, este bine sa alegi sa creezi un colt verde, o oaza de oxigen pentru locuinta ta si sa il ingrijesti foarte bine. Pernele, cuverturile pentru pat sau husa pentru canapea sunt alte trucuri ce trebuie alese si asortate cu multa atentie. Iar corpurile de iluminat completeaza intotdeauna aspectul locuintei tale.