Scaunele de bar sunt un punct forte pentru multe case si au caracteristica de a pune in valoare o bucatarie sau un living si de a infrumuseta spatiul. In prezent, scaunele de bar nu mai sunt functionale doar teraselor si cafenelelor private, ci pot face echipa buna si cu bucataria sau terasa propriei case. Sunt foarte multe modele care se potrivesc locuintelor si zonelor dedicate degustarilor de cocktailuri pregatite chiar de tine.

Sunt foarte multe optiuni pe piata, dar nu toate par a fi perfecte pentru ceea ce iti doresti de la bucataria ta. Cum alegi modelul potrivit pentru scaunul de bar? Mai jos sunt cateva sfaturi si modele de scaune de bar.

1.Scaunul de bar trebuie sa corespunda stilului bucatariei

Alege, intotdeauna, un scaun care se asorteaza perfect cu aspectul estetic al bucatariei, dar care respecta parametrii functionali. Un scaun de bar clasic din lemn, simplu si potrivit mobilei de bucatarie din lemn are toate motivele sa fie ales de tine. Pe de alta parte, scaunele de bar metalice in stil retro, putin robuste, au sansa sa se potriveasca unei incaperi care deserveste drept zona de petrecere a timpului cu prietenii tai

scaune de bar clasice, simple.jpg

2.Scaunul de bar trebuie sa fie confortabil

Confortul este la fel de prioritar ca aspectul estetic. Trebuie sa alegi un scaun de bar care sa iti sustina spatele, sa corespunda inaltimii tale si a celor din casa de aceea, trebuie sa aiba functie de reglare si sa aiba suport pentru picioare. Sezutul trebuie sa fie suficient de spatios, astfel incat sa nu fie incomod in momentul cand te asezi pe el. Cele mai confortabile scaune de bar, din punctul nostru de vedere, sunt cele tapitate, care au la baza pernute, cele cu spatarul ridicat, care iti sustin spatele si cele cu maner.

3.Scaunul de birou trebuie sa fie practic

Scaunele care nu corespund parametrilor functionali, au toate sansele sa ajunga recuzita, cat de curand. Atat timp cat acestea sunt prea inalte, deloc ajustabile, nu incap in spatiul pe care il ai destinat zonei de bar, nu sunt comode, vor ajunge, foarte probabil, sa fie evitate de toti membrii casei. Alege un scaun care indeplineste cat mai multe functii si care deschide pofta de a sta de vorba la un pahar de vin.

scaune de bar moderne.jpg

4.Scaunele de bar trebuie sa aiba utilitate

Nu alege mai multe scaune de bar, daca spatiul nu iti permite. Nici varianta de a pune doar doua scaune de bar nu va arata foarte estetic intr-o bucatarie destul de spatioasa sau la un bar lung.

Catalogul Kalenda cu scaune de bar este un motiv pentru care te gandesti serios daca sa iti completezi casa cu o zona destinata pentru cocktailuri. Varietatea de modele iti va aduce raspunsul la intrebarea pe care iti o pui, de fiecare data, cand mergi la cumparaturi: ce scaun de bar aleg?