Patul este privit ca un lucru sfant in orice casa. Este locul cel mai dorit de toata lumea si cel care face somnul odihnitor si visele placute. Un om, in medie, petrece o treime din viata in pat, ceea ce inseamna ca este vital, de asemenea, sa petreaca o mare parte din timp si pentru alegerea acestuia. Patul gresit poate duce la dureri musculare, dureri de spate si lipsa de somn. Un somn mai bun intr-un pat la fel de bun este esential pentru propria dispozitie.

Ia in considerare criteriile de ma jos si ofera-i somnului tau momente relaxante intr-un pat confortabil si adaptat stilului tau de somn.

8 criterii in alegerea patului ideal pentru somnul tau

Calitatea somnului sta in calitatea patului si a saltei pentru pat. Sunt doua elemente cheie, care deschid calea spre visele placute.

  1. Materialul din care este fabricat cadrul patului. Calitatea patului este esentiala atat pentru rezistenta in timp, cat si pentru calitatea somnului si a sanatatii tale. Este un criteriu important de care trebuie sa tii cont.
  • Cadrul metalic se pozitioneaza pe piata ca fiind cel mai rezistent si durabil in timp. De asemnea, nu scartie si isi pastreaza forma.
  • Cadrul din lemn este cel mai recomandat pentru punctele rezistenta si durabilitate. Are un aspect placut si elegant. Poti alege lemn, stejar, frasin, nuc, fag sau fin, atat timp cat calitatea lemnului este buna.
  • Cadrul tapitat are succes datorita asteptului elegant si placut pe care il aduce dormitorului. Este foarte important sa alegi un cadru din lemn sau metalic imbracat in stofa sau piele de calitate buna.
  • Cadru de PAL este des intalnit in comert si il poti gasi la un pret relativ mic. Marele dezavantaj prezent la acest tip de cadru este calitatea mai putin buna: nu sunt rezistente in timp si apare riscul de deformare.

2.Marimea patului. Marimea patului este direct influentata de nevoie. Alege patul in functie de numarul de persoane care dorm in el, dar si de caracteristicile acestora (corpolenta si inaltimea). Este foarte important sa alegi un pat confortabil si incapator.

3.Inaltimea patului. Paturile joase, apropiate de podea, aduc un plus de eleganta camerei, paturile inalte cu picioare sunt ideale pentru un plus de spatialitate. La categoria confort intra paturile medii pentru ca nu presupune efort sa urci sau sa cobori din pat. Inaltimea ideala este de aprox. 45 cm.

4.Stilul. Un stil care sa se potriveasca cu designul dormitorului tau este cea mai buna alegere. Un pat matrimonial in stil roial ar putea fi prea mult pentru o camera simpla cu putine piese de mobilier. De semenea, un pat clasic, in stil rustic, nu se incadreaza bine intr-un peisaj modern. Din punct de vedere estetic, este important sa adaptezi stilul patului tau cu stilul camerei tale. Culorile, elementele de decor si tesaturile din camera pot influenta si ele alegerea.

5.Tipul de pat. Cea mai buna alegere este patul pe mijloc. Este solutia cea mai confortabila si care se pliaza nevoilor tale. Un pat pe colt ar putea reprezenta un inconvenient pentru persoana care doarme la perete.

6.Tablia. Fiind o parte destul de importanta pentru decorul camerei, alege un pat cu tablia tapitata sau cu elemente decorative. Va aduce un plus de farmec si confort camerei si somnului tau.

7.Salteaua. Intr-o proportie foarte mare, somnul odihnitor are nevoie de o saltea moale si confortabila care sa se potriveasca pozitiei corpului din timpul acestuia. Alege o saltea cu arcuri care sa iti sustina spatele. Pentru aceeasi problema sunt facute si saltelele cu spuma memorie. Nimic nu se compara cu senzatia pe care iti o ofera o saltea moale care te lasa sa dormi pana dimineata in aceeasi pozitie.

8.Spatiile de depozitare sunt un punct forte al fiecarui pat. Pentru ca te ajuta sa ai mai mult spatiu in camera si sa iti mentii lenjeriile de pat in stare perfecta si curata, sertarele laterale sau cu somniera rabatabila sunt perfecte pentru dormitoarele de dimensiuni mici.

Cel mai bun pat nu este si cel mai scump, dar probabil nici cel mai ieftin. Alege un pat la un pret bun, poti consulta oferta Kalenda, care sa iti raspunda tuturor nevoilor tale si ale somnului tau. Pune pret pe calitatea materialelor, pe designul patului dar si pe dimensiunea acestuia.