Daca planuiesti sa iti reamenajezi livingul in totalitate sau pur si simplu simti nevoia sa faci o mica schimbare pentru a da camerei o noua infatisare, unul dintre principalii pasi este sa achizitionezi o canapea noua. Aflata de cele mai multe ori in centrul livingului, canapeaua reprezinta piesa de rezistenta a incaperii si, daca este aleasa in functie de cateva reguli simple, poate transforma o sufragerie banala in una cu adevarat deosebita.

In zilele noastre, ca in orice alt domeniu de activitate, sunt disponibile sute sau chiar mii de variante de canapele, asa ca alegerea produsul ideal poate parea o decizie dificila. La prima vedere, se poate intampla sa crezi ca stii exact ce vrei, ce cauti, dar odata ce ajungi intr-un magazin de mobila, culorile diverse, formele si stilurile variate devin coplesitoare, asa ca toate ideile tale sunt date peste cap.

De ce un coltar pentru living?

Spatiul este un criteriu prioritar atunci cand vine vorba despre amenajarea livingului si, implicit, alegerea canapelei. Daca nu masori cu atentie spatiul pe care il ai la dispozitie, este foarte posibil sa cumperi o canapea nepotrivita, fie pentru ca este prea mare si nu incape, fie ca este prea mica si nu ofera un aspect armonios. In ceea ce priveste gasirea canapelei ideale pentru incaperile restranse, coltarul este o varianta foarte potrivita.

Un coltar living are avantajul ca poate fi pozitionat in aproape orice loc din camera si, astfel, este salvat mult spatiu, mai ales daca este amplasat langa perete. De aceea, pe piata sunt disponibile mai multe variante de coltare: in forma de C, de L (cu laturi inegale), coltare extensibile, coltare fara brate, cu 3 sau chiar 5 locuri, fiecare dintre aceste modele fiind potrivit pentru un anumit tip de design. In plus, pe langa acest aspect important, un coltar este confortabil, incapator, elegant si foarte usor de intretinut.

Criterii de selectie pentru un coltar living

Inainte de a achizitiona un coltar, indiferent ca este vorba despre coltare extensibile sau coltare fixe pentru living, trebuie sa iei in considerare cateva lucruri esentiale:

●Vrei ceva practic si neaparat comod sau iti plac piesele de mobilier luxoase?

●Cat de multi oameni vor folosi coltarul? (Este nevoie de ceva micut si cochet sau de un coltar masiv, incapator?)

Odata ce ai stabilit aceste criterii, poti trece mai departe in procesul de selectie.

Stofa sau piele

Inainte sa faci o anumita alegere in aceasta directie este bine sa iei in considerare stilul tau de viata si al familiei. Dacă ai copii mici, este foarte posibil sa apara "accidentele" minore, asa ca pielea este varianta indicata, deoarece se sterge usor cu o carpa umeda. Din contra, daca ai animale de companie in casa, eventualele zgarieturi nu ies in evidenta atat de mult pe un coltar din stofa.

Stil asemanator cu restul mobilierului din living

Noul coltar va fi punctul central al camerei de zi, asa ca cel mai bine este sa cumperi unul care se incadreaza perfect in decorul intregului living. Pentru asta opteaza pentru nuante neutre de bej, crem, maro sau gri deschis si alege accesorii mai deosebite, care sa atraga atentia (perne colorate, o vaza unica sau un tablou extravagant). Din contra, pentru un coltar modern, fresh, alege un coltar in culori mai neobisnuite (albastru, verde, galben, mov etc.).