bucatarie mica_pixabay.jpg

Sursa foto: pixabay.com

O bucatarie ordonata nu presupune, neaparat, sa detii zeci de blaturi sau de sertare, mai ales ca un astfel de scenariu este posibil foarte rar, din cauza lipsei de spatiu din locuinte. Daca ai o bucatarie mica si nu reusesti sa o mentii ordonata, mai jos gasesti cateva sugestii care te vor ajuta sa ai suficient spatiu pentru gatit si depozitat obiecte.

Incepe cu un suport pentru cutite si cu unul pentru alte ustensile

Indiferent cat de mica este bucataria ta, cu siguranta ca vei gasi un spatiu suficient unde sa agati un suport pentru polonice, teluri si alte instrumente asemanatoare folosite la gatit. Intotdeauna va ramane un loc liber pe un perete, sub un anumit dulap. Cel mai indicat ar fi sa iti alegi un suport de inox, deoarece se potriveste foarte bine in orice bucatarie.

In afara suportului pentru ustensile, foloseste si un suport pentru cutite. Avantajele unui asemenea suport sunt ca te ajuta sa eliberezi sertarul sau sertarele in care depozitezi cutitele si ca ocupa foarte putin spatiu. Exista mai multe tipuri de suporturi, precum cele de lemn, de metal sau magnetice. Unul dintre atuurile unui suport magnetic de cutite este ca, in timp, poti sa-ti construiesti un set extrem de variat.

Renunta la lucrurile inutile

Intr-o bucatarie mica nu incap foarte multe obiecte, asa ca renunta la lucrurile de care nu ai neaparat nevoie. Daca locuiesti singur sau alaturi de inca o persoana, nu este indicat sa ai foarte multe pahare, farfurii ori cani. De asemenea, mai putina invesela inseamna, indirect, si un timp mai scurt petrecut in bucatarie pentru spalatul vaselor.

Alege un mobilier compact

Opteaza pentru o mobila de bucatarie moderna, compacta sau modulara, prevazuta cu un sistem foarte bine gandit in ceea ce priveste dispunerea corpurilor. „Multifunctionalitate" este cuvantul care descrie cel mai bine o bucatarie compacta, deoarece piesele de mobilier sunt asamblate in asa fel incat spatiul este exploatat la maximum.

Fii creativ

Lasa-ti creativitatea sa se manifeste si gaseste solutii ingenioase care, pe de-o parte, te vor ajuta identifici spatii suplimentare si, pe de alta parte, iti vor permite sa identifici noi zone pe care sa le valorifici. La fel ca in cazul cutitelor, poti gandi un suport pentru oale, tigai si ibrice, pe care sa-l montezi, de exemplu, deasupra chiuvetei. O alta idee ar fi sa cumperi un borcan mare in care sa pastrezi mai multe tipuri de paste.