Canapea Harris

Amenajarea unei sufragerii goale reprezinta, de multe ori, o provocare chiar si pentru unii dintre cei mai buni designeri de interior. In conditiile varietatii de produse de pe piata este foarte greu sa te decizi de unde sa incepi si ce tip de mobilier pentru living sa alegi. Daca sufrageria ta goala te pune la incercare cand vine vorba de amenajare, noi avem pentru tine cateva sfaturi pe care poti sa le urmezi cu incredere. Priveste totul ca pe o oportunitate si lucrurile vor iesi asa cum iti doresti, poate chiar mai bine!

Utilizarea spune totul

Inainte de toate, gandeste-te la cum vei folosi respectiva incapere. Pune-ti cateva intrebari, precum „Voi folosi aceasta camera ca sa mananc zilnic in ea?", „Am nevoie de un spatiu in plus pentru dormit?", „Cati oameni vor trece, periodic, pe aici?" sau „Voi organiza des petreceri, la care voi invita foarte multi oameni?". Abia dupa ce vei avea o imagine clara asupra utilizarii livingului poti incepe sa construiesti aranjamentul ideal.

Obiectele mari sunt prioritare

O varianta buna ar fi sa gandesti aranjamentul din sufragerie in jurul obiectelor mari de mobilier, cum ar fi canapeaua, coltarul extensebil, fotoliile sau masa. Analizeaza cum vei pozitiona in living toate obiectele de mari dimensiuni pe care ti le doresti in incapere, iar apoi continua sa lucrezi la aranjamentul tau.

Cu sau fara varietate

Adeptii stilului eclectic iubesc forme si culori diferite. Decide-te daca vrei varietate in ceea ce priveste tipul, formele si culorilor pieselor de mobilier din livingul tau. Ia in considerare ca, in situatia in care exista multe obiecte diferite de mobilier, este posibil sa nu nimeresti cele mai bune asocieri si sa transformi livingul intr-un spatiu aglomerat.

Pariaza pe contrast

Alege sa pui in contrast obiectele din sufragerie, iar cel mai simplu ar fi sa optezi pentru niste piese de mobilier cu linii drepte si altele, cu linii curbe. De exemplu, daca vrei sa-ti cumperi o canapea moderna, cu multe unghiuri drepte, adauga si o masa rotunda de lemn, cu polita din sticla.

Conteaza si traficul

Tine cont si cum se va face trecerea intre camere, astfel incat sa nu blochezi cu aranjamentul din sufragerie accesul intr-o alta incapere. Cel mai indicat ar fi sa lasi un spatiu liber de cel putin un metru intre obiecte mari de mobilier. In acest mod, nu risti sa creezi „blocaje in trafic".