Lucrul de acasa vine cu o multime de avantaje. Iti faci singur programul, nu mai faci naveta si, poate cel mai important, iti poti decora si amenaja biroul asa cum vrei tu. Cu toate acestea, daca vrei sa lucrezi cu spor, ai nevoie de cateva sfaturi despre cum sa aduci eficienta intr-un spatiu care initial era destinat relaxarii.

Alege scaunul potrivit

Nu multa lume realizeaza faptul ca scaunul de birou are un mare impact asupra sanatatii spatelui si umerilor dar si productivitatii. Consulta un catalog cu scaune de birou ergonomice si personalizabile. Scaunul perfect trebuie sa poata fi ajustat dupa nevoile tale, sa fie mobil si sa iti ofere protectie si suport pentru coloana vertabrala, gat si cap.

Profita de lumina naturala

In general, se recomanda ca biroul sa fie amplasat intr-o camera luminoasa, cat mai aproape de fereastra. In momentul in care cineva isi amenajeaza biroul de acasa, din reflex, il pune intr-un colt cat mai intunecat si departe de fereastra. Iar asa nu faci decat sa recreezi nisele de birouri din corporatii.

Adauga o nota verde

Plantele fac oamenii mai fericiti. E dovedit. Adu un mic colt din natura de afara chiar la tine in birou cu cateva ghivece cu flori colorate, mici arbusti sau plante cataratoare. Nu numai ca vor inveseli decorul camerei, dar iti vor oferi si acea gura fresh de aer de care ai nevoie intre rapoarte.

Stabileste un program

Cand lucrezi de acasa, poate te vei simti destul de des distrat fara un sef care sa iti respire in ceafa. De asta e bine sa iti creezi un program strict si sa te tii de el. Poti lucra oricand, de dimineata sau seara, insa iti recomandam sa iti stabilesti cateva ore pe zi in care sa nu faci nimic ce nu are legatura cu munca.

Alege o culoare pe care o iubesti

Cand vopsesti peretii viitorului tau birou de acasa, poti fi tentat sa apelezi la clasicul alb pentru a imita cat mai fidel un spatiu de birou. Nimic mai gresit. Cand iti amenajezi propriul birou, te bucuri de posibilitatea de a-l decora exact asa cum vrei tu. Alege o culoare vie care sa se imbine perfect cu lumina naturala pentru a crea un spatiu vesel si plin de viata.

Ascunde cablurile

Intr-adevar, nu poti face mare lucru pentru a infrumuseta o imprimanta sau un PC, insa poti ascunde cu usurinta cablurile atat de inestetice. Asigura-te ca tot echipamentul este situat in apropierea prizelor. Foloseste-te de materiale textile sau cutii de lemn pentru a acoperi si proteja cablurile care raman la vedere.