Daca ai o casa care dispune de suficient spatiu la intrare atunci cu siguranta te numeri printre norocosii care reusesc sa exploateze la maximum locul si sa il amenajeze dupa bunul plac. Si chiar daca nu dispui de dimensiuni mari la vestibul, solutii se gasesc de fiecare data. Trebuie doar sa te orientezi catre cele mai bune variante de mobilier.

De fiecare data cand amenajam un spatiu mic, trebuie sa echilibram balanta pentru o zona utila si practica hainelor si incaltamintei dar si pentru o zona sic si amenajata cu bun gust, astfel incat sa nu incarce simtitor spatiul.

Cum iti amenajezi vestibulul daca dispui de un spatiu ingust?

In primul rand, trebuie sa stim ca holul de la intrare, carora multor persoane li se pare inutil, este locul care necesita multa atentie atunci cand il mobilam. Rareori se intampla sa gasim mobila care sa se potriveasca cu dimensiunile incaperii si rareori reusim sa ne alegem o mobila in care sa ne incapa toata incaltamintea sau toate hainele. Oricat ne-am stradui, daca nu dispunem de un loc suficient de incapator, nu vom putea sa rezolvam aceastra problema, mai ales daca in casa locuiesc multe persoane.

Pentru cei care locuiesc intr-un apartament, este lesne de inteles ca holul de la intrare nu se bucura de dimensiuni mari. De aceea, cu putina imaginatie, poti alege un mobilier care sa contina cat mai multe spatii de depozitare. Piesa de rezistenta, pentru care multi opteaza, este traditionalul cuier.

Sfatul specialistilor este sa optezi si pentru alte corpuri practice care salveaza spatiul ingust. De exemplu, poti alege o comoda suspendata care este structurata pe mai multe rafturi si dulapioare, unde poti pune haine pentru sezonul rece sau chiar cutii cu incaltaminte. In felul acesta salvezi spatiul inferior si exploatezi spatiul superior pe care, de altfel, nu l-ai fi folosit, optand pentru un cuier simplu.

In alta ordine de idei, poti opta si pentru o piesa de mobilier pentru hol completa, tip garderoba, care sa contina toate piese de mobilier destinate unui astfel de spatiu: cuier, oglinda, dulap si sertare. Este cea mai practica idee dar si cea care va ocupa integral putinul spatiu de care dispui.

Ce tip de mobila sa iti iei daca te bucuri de un hol de dimensiuni mari?

Holul de la intrare este fara doar si poate un spatiu foarte important. Pe langa faptul ca ne depozitam hainele groase de iarna si incaltamintea, este prima incaperea care face intrarea in casa. De aceea, cum prima impresie conteaza, trebuie sa ne dam toata silinta cand vine vorba de amenajarea acestui spatiu.

Spatiile mari, mereu, sunt mai usor de mobilat. Singura regula pe care trebuie sa o respecti este cea a esteticului, sa nu aglomerezi incaperea cu zeci de piese de mobilier. Recomandarea noastra este sa uniformizezi spatiul cu piese care iti faciliteaza rutina zilnica. De exemplu, pe langa rafturi pentru incaltaminte si cuier poti adauga si o bancheta de sedere. Este bine venita in astfel de situatii. Va aduce un plus de eleganta si confort.

Inainte de a mobila holul de la intrare, masoara fiecare perete, astfel incat sa stii exact ce tip de mobila sa cumperi. Alege o mobila practica care sa creeze impresia de spatiu bine definit si accesorizeaz-o cu bun gust. Nu uita ca detaliile conteaza.