Fiind inima oricărei case, livingul este destinat să primească nu doar musafirii, ci și elementele de design care captează atenția și aduc o notă de stil. Chiar dacă trendurile de design interior sunt mereu în mișcare, trebuie să recunoaștem, tuturor ne plac cele mai noi piese de mobilă living modern pe care le vedem în magazine.

Pentru a vă ajuta să îmbinați tendințele cu funcționalitatea, am strâns în acest articol elementele pe care le poți folosi pentru ca livingul tău să atragă toate privirile în 2024. În acest an, vom vedea poate mai mult ca oricând mobilă de living în nuanțe mai închise (culoarea prunei, mov, purpuriu și maro închis) și pereți decorați într-un mod foarte personal. 

Predicțiile pentru 2024 pun culoarea pe primul loc, se concentrează pe detalii și ne învață cum să facem alegeri sustenabile, importante pentru viitor. Am adunat mai jos cele mai importante 5 tendințe de design pentru living pe care cel mai probabil le vei vedea peste tot în 2024 indiferent de stilul de design interior. 

1. Mobila living care susține conversația

Ce este un living, dacă nu un spațiu pentru a te relaxa și a avea cele mai bune conversații? Crearea ambientului perfect poate consta în găsirea canapelei potrivite sau chiar în poziționarea măsuței în locul potrivit pentru a crea un design care îndeamnă la conversație.

Livingurile din 2024 și cu siguranță din anii următori vor fi despre funcționalitate și capacitatea de a-i găzdui pe cei dragi. Așadar, vom vedea multă creativitate în amenajările camerei de zi, punând accent pe mobilier living care susține conversația. 

Alegerea unei canapele living confortabile și spațioase este fundamentul oricărui living modern. Alege o canapea încăpătoare, cu perne moi, pentru a oferi confortul necesar pentru a te întinde și relaxa în timpul zilelor liniștite de weekend sau serilor de film în familie.

Dacă planifici să ai oaspeți în mod regulat sau să organizezi cine elegante în living, o masă extensibilă cu scaune confortabile poate fi o investiție foarte inspirată. Alege o masă extensibilă pentru a oferi flexibilitate în organizarea întâlnirilor cu prietenii.

2. Podele libere, neaglomerate

Faceţi loc! 2024 va fi un an al ordinii. Lucrurile și obiectele inutile nu mai au ce căuta în living. În special, la nivelul podelei, se recomandă evitarea plasării de obiecte sau decorațiuni. Pentru acest lucru, vei avea nevoie de mobilier living care să îți depoziteze toate acele lucruri pe care vrei să le ferești de privirile invitaților.

Așadar, pentru a păstra podeaua din living cât mai liberă și neaglomerată, foarte utile sunt piesele de mobilier suspendate, astfel depozitarea pe verticală este o opțiune excelentă. Singurele piese acceptate sunt picioarele mobilierului, astfel camera va părea mai mare și mai luminoasă.

3. Corpuri de iluminat statement

S-au dus vremurile iluminatului și lămpilor pur funcționale. În 2024, corpurile de iluminat statement vor ocupa centrul atenției în designul interior al camerei de zi. De la lumini suspendate strălucitoare la corpuri de iluminat inspirate de constelațiile cerești, iluminatul adaugă un punct focal artistic în living.

Alege corpuri de iluminat pentru living cu finisaje metalice, forme sculpturale și materiale calde, cum ar fi ratanul și lemnul, pentru un iluminat modern în 2024. Nu îți fie teamă să mergi spre exagerare - corpurile de iluminat supradimensionate contribuie la crearea unui efect vizual special. 

Dar, știm cu toții că iluminatul statement nu este pentru toată lumea. Din fericire, tendințele pentru living în 2024 oferă și opțiuni mai puțin declarative. Astfel, luminile LED ascunse în mobilier apar ca o alternativă mai subtilă, dar flexibilă, oferind atât iluminare, cât și o estetică contemporană. Aceste corpuri de iluminat oferă o alternativă versatilă la iluminatul convențional, integrându-se perfect cu orice stil de design interior.

4. Picturi murale personalizate

Picturile murale personalizate au decorat pereții hotelurilor de tip boutique, restaurantelor și locuințelor boeme de câțiva ani. Acum, pregătește-te ca această tendință artistică să se infiltreze în designul interior al livingurilor din 2024. Indiferent dacă sunt pictate direct pe un perete sau imprimate pe tapet, picturile personalizate îți permit să încorporezi culoarea, forma și interesul vizual unic pentru stilul personal.

De la imprimeuri cu palmieri tropicali, la imprimeuri abstracte, la ilustrații geometrice - un perete pictat servește drept accent artistic suprem pentru living. Acest tip de design se potrivește foarte bine cu obiectele de mobilier living minimaliste, în nuanțe simple.

5. Sustenabilitatea în centrul atenției

Prezentată uneori ca o simplă tendință, designul interior sustenabil reprezintă mai mult decât atât. Acțiunile care susțin sustenabilitatea mediului au câștigat o cotă semnificativă în 2023, iar această tendință continuă, deoarece schimbările climatice și conservarea ecologiei rămân în prim-plan. Designul interior sustenabil poate fi privit ca o abordare cu respect la adresa naturii și a comunităților umane.

Atunci când alegi piese de mobilier living și decorațiuni folosite în amenajare, ține cont de impactul lor asupra mediului. În general, alege produse cu un indice de procesare mai mic sau care folosesc materiale reciclate. 

Fii creativ în ceea ce privește reutilizarea articolelor pe care le deții deja și dă-le un aspect reîmprospătat. Posibilitățile pentru un living durabil, orientat spre sustenabilitate sunt cu adevărat nesfârșite!

Tendințele de design ne invită să explorăm noi orizonturi, să experimentăm elemente inedite, să reevaluăm piesele vechi și, de ce nu, să le redăm o nouă funcție. 

În 2024 și mai departe, Kalenda.ro rămâne locul unde vei găsi întotdeauna colecții de mobilă living în ultimele tendințe. Site-ul ușor de utilizat te ajută să comanzi simplu și rapid piesele dorite în stilul de design pe care îl iubești