Biblioteca este un accesoriu foarte important pentru living. Multe persoane evita aceasta piesa de mobilier, pentru ca ar putea incarca foarte mult incaperea. Realitatea este alta, daca analizezi spatiul si alternativele pe care le ai - indiferent ca esti un iubitor de carti sau nu, biblioteca este practica nu doar pentru depozitarea acestora, ci si pentru sustinerea televizorului si a altor obiecte.

Biblioteca este o piesa de mobilier care are o intrebuintare universala. Poate fi folosita atat ca suport pentru carti, cat si ca suport pentru decoratiuni si piese de decor.

Daca nu ai suficiente camere incat sa ai un spatiu aparte pentru biblioteca si birou, atunci poti integra inteligent biblioteca in camera de zi.

Cum alegi o biblioteca pentru living?

Livingul este un spatiul in care, probabil, iti petreci cea mai mare parte din timp, si este, de obicei, cea mai spatioasa camera din casa. Gratie dimensiunilor sale, aceasta poate deveni cu usurinta o camera multifunctionala, care sa functioneze atat pe post de spatiu de relaxare, cat si ca spatiu de lucru (birou).

Recomandat este sa alegi o biblioteca functionala si practica, care sa contina multe spatii de depozitare. Rafturile te vor ajuta sa aranjezi cartile si dosarele, dar in acelasi timp si decoratiunile. Rafturile mascate de usi te vor ajuta sa ascunzi obiecte pe care nu vrei sa le lasi la vedere, precum vesela, haine, obiecte de decor sezoniere etc.

In al doilea rand, alege o biblioteca care sa aiba si un spatiu de depozitare pentru televizor. Locul acestuia este in living, in zona de relaxare din casa, asa ca o astfel de piesa de mobilier te-ar ajuta sa il incadrezi perfect in peisaj.

Ce culoare i se potriveste bibliotecii tale?

Ca si culori, trebuie sa alegi biblioteca in functie de culoarea dominanta din incapere. Daca parchetul este in nuante de lemn deschis, o varianta buna ar fi o biblioteca din lemn inchisa la culoare. Ai grija insa ca aceasta sa se potriveasca cu culorile auxiliarelor din living - draperiile, canapeaua, pernele decorative etc.

Cu toate acestea, daca nu dispui de un living mare, atunci recomandarea noastra este sa alegi o biblioteca deschisa la culoare, intrucat vei crea efectul de camera spatioasa si primitoare. Pentru parchetul de culoare inchisa, sfatul specialistilor este sa alegi o biblioteca intr-o nuanta cat mai asemenatoare acestuia ori una in nuante deschise, contrastante.

Solutii complete si multifunctionale de la Kalenda

Pe site-ul Kalenda vei gasi numeroase biblioteci practice si multifunctionale, intr-o gama variata de dimensiuni, culori si modele. Tinand cont de sfaturile de mai sus, precum si de ajutorul pozelor orientative de pe site, alegerea este mai simpla si mai usor de facut.