Unul dintre cele mai bune lucruri în privința unui an nou este să anticipăm ce tendințe vor urma. Acest lucru se aplică mai ales livingului, care este, de cele mai multe ori, camera cel mai ușor de reîmprospătat și schimbat. Așadar, dacă ai căutat living 2024 și ești curios care sunt tendințele pentru camera de zi în anul ce urmează, ai ajuns unde trebuie. 

De la nuanțe neutre inspirate din culorile calde ale pământului, până la piese de mobilier cu linii curbe, am adunat cele mai importante tendințe pentru camera de zi pe care le vei vedea în living 2024.

Așadar, ești gata să-ți duci camera de zi la următorul nivel? Să ne uităm la cele mai populare tendințe pentru living 2024 și cum poți introduce elementele de design interior în tendințe în casa ta.

1. Sfârșitul minimalismului & Piese statement

Designerii de interior sunt de părere că 2024 va aduce sfârșitul oficial al camerelor de zi reci, albe, care îmbrățișează minimalismul. În schimb, vom vedea în living 2024 mai mult confort și căldură, alături de piese care vor ieși ușor în evidență prin dimensiune și formă.

Mobilierul sculptural iese în prim-plan, ceea ce înseamnă că masa sau canapeaua din living pot face o mare declarație de stil. Vom vedea canapele care ocupă mare parte din spațiu, iar dacă vorbim de un living open space spațios, masa de living cu minim 6 scaune devine piesa centrală a încăperii. În mod ideal, alege un model într-o dimensiune impunătoare și cu un design atractiv.

2. Canapele în formă de L 

Modelele de canapele în formă de L și șezlong sunt în creștere, deoarece se va observa mai multă valoare într-o singură piesă XL decât într-un aranjament de două locuri și fotolii. Multe canapele pentru living vor avea componente modulare, care reflectă stilurile noastre de viață în continuă evoluție, cât și spații de depozitare ascunsă pentru o utilizare totală și economică a spațiului. 

Canapelele în formă de L, cu spațiu tip șezlong, vor domina piesele de mobilier living pentru 2024, așadar dacă ești în căutarea unui model special pentru casa ta, pe kalenda.ro vei găsi o mulțime de modele de colțare extensibile absolut fermecătoare. 

3. Culorile liniștitoare ale pământului

Printre tendințele de design interior pentru living 2024, nuanțele de la coniac la chihlimbar ars revin în forță. Această paletă din gama ciocolatei se combină bine cu tonurile portocalii energice și alte culori profunde și calde pentru a crea decoruri moderne, dar șic și sofisticate, contemporan-clasic.

Chiar dacă știm cu toții că nuanțele îndrăznețe și vibrante adaugă personalitate și vitalitate spațiilor de locuit contemporane, tonurile pământii și nuanțele neutre de bej vor fi centrale printre tendințele din 2024 pentru living. Aceste nuanțe oferă o conexiune cu o paletă de culori în contact cu natura și dorința crescândă de a crea spații armonioase, prietenoase cu mediul în care un sentiment de calm și bunăstarea pot fi găsite.

Maro nu este singurul ton pământesc care este în tendințe. Maro, verde, gri, roșu cald și alte nuanțe inspirate de natură vor fi la apogeul lor de popularitate în 2024. Însă, Peach Fuzz, în traducere simplă piersiciu, este culoarea anului 2024. O culoare caldă, care inspiră calmitate și armonie și care aduce cu sine o semnificație deosebită. Peach Fuzz este considerată o nuanță caldă, ce poate transmite o atmosferă de sensibilitate și delicatețe și pe care o vom găsi din plin în living 2024.

4. Mobilier cu linii curbe

Mai mult spațiu de stocare și de data aceasta într-un mod mult mai mare. Mobilierul de living în 2024 oferă posibilitatea să scăpăm de aglomerare deoarece vine cu un design mai spațios. Însă, când vine vorba de formele mobilierului, accentul va continua să fie pe crearea unor medii confortabile, calde, cu linii curbe. Astfel, liniile ascuțite de mobilier se vor ”dizolva” încetul cu încetul în forme ondulate, rotunjite, delicate, inspirate din natură.

Formele curbate sunt percepute inconștient ca fiind mai sigure, prietenoase și primitoare. Acest lucru se aplică în designul interior, precum și în alte domenii. Chiar și pentru livingul contemporan, 2024 are în vedere o prevalență a mobilierului cu linii rotunjite și scaune confortabile, precum și canapele de living cu linii curbe cum vei găsi pe kalenda.ro.