Puține lucruri sunt la fel de importante ca un somn bun, iar deținerea unui pat tapițat superb poate face ca momentul de seară să devină un vis devenit realitate. Un pat tapițat se distinge în primul rând printr-un cadru de pat îmbrăcat în material textil, care creează un aspect elegant și confortabil. Există multe tipuri de paturi tapițate, însă pentru a găsi stilul ideal pentru tine este nevoie de o privire mai atentă asupra unor caracteristici definitorii.

 

  Este un pat tapițat potrivit pentru stilul tău de viață? Moliciunea țesăturii oferă avantaje, cât și dezavantaje. Pentru cei care au un somn agitat, patul tapițat vine cu un avantaj major: oricât de mult te miști în somn, nu te vei lovi de un cadru sau o tăblie dură. Mai mult decât atât, un pat cu tăblie tapițată cu un material rafinat precum catifeaua aduce dormitorului o notă sofisticată, de lux. Pe de altă parte, dacă ai animale de companie care zgârie, patul tapițat poate fi o provocare, însă și în acest caz există soluții de prevenire.  

Aspecte cheie de luat în considerare atunci când cumperi un pat tapitat

 Dacă dintotdeauna ți-ai dorit un dormitor elegant, iar acum ai luat decizia de a cumpăra un pat tapițat, pentru a face o alegere inspirată este important să ții cont de anumite aspecte și să-ți adresezi anumite întrebări. 

 

Cât loc ai în dormitor? Unele modele de paturi tapițate ocupă adesea mai mult spațiu decât altele. De exemplu, paturile tapițate în stil clasic au forme mai voluminoase, sculptate, prin comparație cu paturile minimaliste. În timp ce paturile cu picioare înalte dau senzația de mai mult spațiu.

Ai nevoie de depozitare suplimentară? Dacă da, ia în considerare ce tip de depozitare vrei. Opțiunile de bază sunt sertare, ladă sau cu somieră rabatabilă în care întreaga bază a patului este ridicată, oferind o zonă mare de depozitare. 

Cât de înaltă va fi salteaua de pat? Dacă ai o saltea foarte înaltă, poate fi necesar să iei în considerare o tăblie ceva mai înaltă, deoarece dacă alegi un pat tapițat cu tăblie joasă, în funcție de câte perne plasezi pe pat, este posibil dacă salteaua este foarte înaltă să nu se mai observe designul tăbliei.

Tipuri de pat tapițat. Ce stil preferi?

 

  Paturile tapițate vin într-o mulțime de stiluri și nuanțe, ceea ce înseamnă că poți găsi cu ușurință un model care să se potrivească cu amenajarea dormitorului. Fie că preferi un design modern cu linii drepte și tapițerie din piele ecologică, un model clasic din catifea cu ornamente metalice sau un stil scandinav în culori naturale și linii simple, important este să alegi acel model care îți place. 

 

Patul tapițat aduce un plus de căldură în dormitor, ceea ce îmbogățește aspectul general al camerei. Tapițeria reprezintă un punct focal în ambientul camerei, atrage atenția și aduce un plus de stil și eleganță.

 

Te îndrepți spre un look contemporan sau mai degrabă tradițional? Nu are rost să mergi pe un pat cu tăblie din catifea și cu nasturi mari într-o cameră minimalistă, aceasta variantă fiind ideală într-un dormitor clasic, elegant.

 

Pentru un aspect contemporan, alege un design de pat tapițat cu tăblie din material sintetic sau stofă. Un pat tapițat dintr-un material neted și un design modern așa cum este acest model de pat Aurora de pe kalenda.ro se potrivește perfect într-un dormitor amenajat în stil modern

 

 

Tendințe de culoare pentru paturile tapițate

 

  În prezent, cea mai vândută nuanță de pat tapițat este gri, în diferite nuanțe. Griul este o culoare populară în prezent pentru mai multe stiluri de design, inclusiv modern și scandinav, deoarece poate fi ușor coordonat cu alte obiecte de mobilier pentru casă și este mai puțin probabil să prezinte urme decât culorile foarte deschise.

 

  De asemenea, nuanțele naturale, inspirate din natură, sunt foarte populare, astfel tonurile de maro, bej și crem sunt foarte apreciate, fiind versatile și ușor de combinat cu alte culori. Dacă vrei ceva mai îndrăzneț, care să reprezinte o adevărată declarație de stil pentru dormitorul tău, precum roz, albastru, verde sau ocru, vei găsi o mulțime de modele de paturi tapițate pe kalenda.ro la prețuri imbatabile.

Tipuri de material pentru paturi tapițate

 

  Materialul din care este confecționată tapițeria patului este un aspect foarte important de luat în considerare. Optează pentru materiale de calitate, rezistente și ușor de întreținut. Poți alege între țesături pufoase și lucioase, cum ar fi catifeaua sau mătasea, care adaugă un plus de lux dormitorului, sau pentru materiale hipoalergenice cum este pielea ecologică sau bumbacul. 

 

  În funcție de stilul de viață, ai grijă totuși să alegi o tapițerie care să reziste în timp și care să se potrivească cu restul camerei. Pe kalenda.ro găsești paturi tapițate în diferite materiale și nuanțe.

 

Iată care sunt cele mai populare alegeri:

 

Material sintetic

 

  Fibrele sintetice folosite la tapițerii includ poliester care adaugă rezistență mare la frecare, dar și o senzație de finețe extrem de plăcută la atingere. De aceea, unul dintre cele mai mari avantaje ale paturilor tapițate cu fibre sintetice este durabilitatea. Multe persoane preferă să folosească material sintetic pentru paturile lor tapițate datorită calităților sale rezistente la curățare. În plus, fiind un material sintetic este protejat de molii sau alte insecte dăunătoare. 

 

Piele ecologică

 

  Pielea ecologică sau pielea artificială are un aspect similar pielii naturale, fiind mult mai accesibilă la preț și aproape la fel de durabilă în timp, datorită noilor tehnologii folosite la fabricarea ei. Un pat tapițat cu piele artificială are avantajul de a fi curățat ușor.

 

 O tăblie de pat din piele ecologică este foarte versatilă, astfel în funcție de modelul ales poate oferi o notă modernă dormitorului, însă dacă optezi pentru un model de tăblie în stil Chesterfield, vei crea un ambient elegant, clasic. 

 

Catifea 

 

Simbolul opulenței, un pat tapițat din catifea va oferi camerei tale un aspect de lux. Catifea este un tip de țesătură cu grămadă scurtă. Poate fi realizat din fibre sintetice sau naturale. este perfectă pentru a aduce un sentiment de lux într-un dormitor și o mulțime de țesături moderne de catifea sunt, de asemenea, extrem de robuste, având finisaje inteligente rezistente la pete, care le fac potrivite pentru casele aglomerate. Țesăturile simple din catifea sunt minunate pentru a evidenția piesele modelate: gândiți-vă la un design superb, canelat într-o schemă inspirată de Art Deco sau la o tăblie de pat supradimensionată și curbată într-o nuanță asemănătoare unei bijuterii pentru a face un punct focal îndrăzneț într-o cameră.

 

Stofa 

 

Stofa este una dintre cele mai călduroase țesături, ceea ce face ca patul tău să devină locul favorit unde vei citi o carte sau vei privi la televizor în timpul sezonului rece. Paturile tapițate din stofă sunt plăcute la atingere și au o țesătură ușor de curățat. 

 

De asemenea, avantajul unui pat tapițat din stofă așa cum este modelul de pat Malena Velvet Grey de pe kalenda.ro este acela că materialul vine într-o mulțime de culori ceea ce îți permite să aduci puțină culoare și veselie în dormitorul tău. 

 

Piele naturală 

 

 Caracterul atemporal al pielii naturale o transformă în materialul ideal pentru tapițeria pieselor de mobilier, inclusiv pentru paturi. Întreținută corespunzător, pielea naturală își va păstra aspectul multă vreme și va rezista utilizării repetate, mai ales atunci când vorbim despre o piele de calitate superioară. Poate acesta este și motivul pentru care pielea naturală se numără printre cele mai bune materiale pentru tapițeria de mobilier. 

 

Mătase

 

 Este cea mai scumpă alegere de material natural pentru patul tapițat, de aceea o găsim extrem de rar. Cu toate acestea, aspectul oferit este maiestuos și luxos. 

 

 În funcție de materialul ales pentru tapițerie, un pat tapițat poate reprezenta piesa vedetă a dormitorului tău. Însă, întotdeauna este bine să ții cont de stilul tău de viață și cât de ușor se curăță. Multe materiale sunt rezistente la pete și se pot curăța cu ușurință cu un aspirator sau cu o cârpă umedă. În plus, pe lângă confortul oferit de sprijinul moale la nivelul capului, tapițeria este foarte plăcută la atingere. 


  Deci, dacă ai ales un pat tapițat pentru dormitorul tău, pe kalenda.ro vei găsi o gamă variată de modele de paturi tapițate, la cele mai bune prețuri.