apartment-2558277_1920.jpg

Sursa foto: pixabay

Gasirea unor spatii de depozitare suplimentare in dormitor contituie o provocare constanta pentru cei care traiesc intr-o locuinta mica. Din fericire, exista cateva solutii inteligente de mobilier pentru dormitor care te pot ajuta sa profiti la maximum de suprafata camerei tale, in asa fel incat sa obtii spatii in plus pentru haine si nu numai.

Alege un cadru de pat prevazut cu sertare

Una dintre cele mai simple variante prin care poti obtine un spatiu suplimentar de depozitare in dormitoare. este sa-ti cumperi un cadru de pat prevazut cu sertare. In sertarele respective vei putea pastra lenjeriile de pat, cuverturile si paturile, precum si alte obiecte, precum halatele sau prosoapele de baie. In cazul in care cadrul patului tau de acasa nu dispune de sertare, poti sa apelezi la un tamplar sau poti sa incerci sa le montezi singur.

Creeaza-ti o mini librarie sub pat

Paturile din dormitor sunt ideale pentru gazduirea unui mini librarii in jurul lor, in care poti sa pastrezi diverse carti sau reviste. Cadrele de pat metalice sau de lemn, care se sprijina pe picioare iti permit sa depozitezi carti direct pe podea sau in cutii.

Foloseste tablia patului

Daca te numeri printre cei care nu prefera tabliile de pat, poate ca ar fi timpul sa iti schimbi perspectiva. O tablie de pat potrivita nu doar ca iti poate infrumuseta camera, dar se poate dovedi si extrem de utila cand vine vorba de depozitarea lucrurilor sau obiectelor din dormitorul tau. Alege o tablie de pat inalta si suficient de lata, astfel spatiul pe care il obtii sa-ti permita sa adaugi trei sau patru sertare. O astfel de tablie este utila este utila atat ca spatiu de depozitare, cat si ca suport daca vrei sa-ti montezi „la inaltime" niste corpuri de iluminat pentru citit. Cei care nu prefera tabliile de pat pe inaltime, ar putea sa apeleze la o tablie orizontala, care sa acopere toata latimea unui perete. Exista astfel de tablii dotate cu mai multe sertare, pe ambele parti ale patului. Tine cont insa ca daca alegi o tablie pe orizontala vei fi nevoit sa renunti la comode, pentru ca, altfel,exista riscul ca toata incaperea sa devina prea aglomerata.

Utilizeaza partea din fata a patului

Anumite paturi au, la picioare, un fel de tablie interioara de 20-30 de centimetri, prevazuta cu mai multe sertare. Un asemenea tip de pat este frecvent intalnit in componenta mobilierului de dormitor pentru camerele copiilor.