kalenda blog pixabay.jpg

Sursa foto: pixabay.com

Cele mai mari piese de mobilier din casa ta nu sunt, neaparat, si cele mai importante pentru confortul tau. Descopera, in continuare, cateva idei de mobilier de mici dimensiuni, care iti vor face viata mai usoara si mai frumoasa, indiferent daca esti adeptul unui stil minimalist sau incerci sa folosesti mai bine spatiul limitat din casa.

O masa de cafea sau un birou ingust, pentru echilibru si functionalitate

Alege o masuta cafea sau un birou cu suficienta inaltime astfel incat sa poti introduce dedesubt doua scaune. O masuta de cafea din sticla aeriseste spatiul din incapere si ofera eleganta spatiului, in timp ce un birou inalt, in stil scandinav, este perfect daca iti doresti ceva simplu si modern.

Pe de alta parte, daca optezi pentru o masa clasica din lemn, o varianta prietenoasa de mobilier pe care sa poti sa stai ar fi o banca, similara ca material si design. La nevoie, poti transforma banca intr-o a doua masa. Ideal ar fi sa alegi o masa sau un birou cu o forma dreptunghiulara, daca iti doresti un obiect practic, pe care sa-l poti amplasa cu usurinta in casa, in functie de spatiul disponibil.

Canapeaua ideala este confortabila si tine cont de stilul casei

Daca simti nevoia unei canapele, alege una de mici dimensiuni, care sa fie confortabila si sa se potriveasca personilitatii tale O canapea clasica are, de obicei, marginile rotunjite, un sezut cu forme curbate si este tapitata. In schimb, liniile drepte, designul aerisit si culorile nu prea indraznete sunt caracteristicile principale ale unei canapele moderne.

Pentru un plus de functionalitate, poti alege o canapea inalta, care dispune de unul sau doua spatii de depozitare.

Rafturi versus comoda

Cei care doresc mai mult spatiu pentru depozitare, pot alege intre doua solutii extrem de practice – rafturi sau o comoda. Marele avantaj al rafturilor este ca pot fi montate direct pe pereti. Astfel, ocupa foarte putin loc. Mai mult, spatiul aflat dedesubtul rafturilor poate fi utilizat pentru depozitarea unor scaune inalte.

In schimb, comodele sunt potrivite pentru cei care doresc mai multa forma si culoare in camera. Poti alege o comoda alba, din lemn, cu mai multe sertare si usi ori poti te decizi asupra unei comode care sa atraga privirile tuturor vizitatorilor, prin designul contemporan. O comoda practica poate fi folosita in living, dormitor sau pe holuri.