Lozinca conform careia ,,somnul dulce mult aduce"nu face decat sa valideze nevoia omului de a avea un somn odihnitor si relaxant. Persoanele care se trezesc a doua zi cu dureri de spate si stari de disconfort nu sunt persoane ghinioniste ci doar nu au avut norocul sa aleaga salteaua cea mai potrivita unui somn dulce.

Atunci cand iti alegi salteaua, trebuie sa iei in considerare nevoile din timpul somnului. Pentru ca nu exista o saltea potrivita pentru fiecare persoana, este indicat sa alegi o saltea in functie de forma corpului, de pozitia adoptata in timpul somnului, de confortul personal etc.

Pe piata sunt mai multe tipuri de saltele, menite sa satisfaca si sa se plieze acestor nevoie. Prin urmare, mai jos sunt punctate cele mai importante avantaje pe care le ai daca alegi un anumit tip de saltea.

Saltea cu arcuri pentru un somn relaxant

Saltelele cu arcuri sunt, de obicei, percepute a fi cele mai ieftine de pe piata. Preturile mici de pe site-ul Kalenda valideaza aceasta propozitie, si, cu toate acestea, saltele cu arcuri acced la un nivel calitativ si odihnitor al somnului. Odata ce ai achizitionat o astfel de saltea, poti spune ca somnul deja este mai placut.

Prin faptul ca nucleul este alcatuit din arcuri, salteaua are o sustinere ortopedica, prin care ti se asigura o pozitie uniforma a corpului si o pozitie naturala a coloanei vertebrale. Mai mult decat atat, saltelele cu arcuri permit o circulatie foarte buna a aerului, actionand ca o bariera impotriva umezelii si aparitiei alergenilor. In aceeasi masura, circulatia buna a aerului din interiorul nucleului, ii permite saltelei sa fie usor adaptabila, putand fi pozitionata pe orice tip de suport: lemn, metal sau DVP.

Acestea se impart in doua categorii:

-Saltele clasice cu arcuri de tip bonell

-Saltele cu arcuri impachetate individual

Saltele cu spuma cu memorie pentru un somn linistit

Saltelele cu spuma cu memorie nu te ajuta sa ai mai multa memorie, dar, in schimb, te ajuta sa ai o minte odihnita a doua zi. Calitatea somnului tau depinde foarte mult de modul cum dormi. Astfel, daca pozitia corpului din timpul somnului nu este cea mai buna si te trezesti cu dureri de spate a doua zi, ai toate sansele ca o saltea cu spuma cu memorie sa te ajute sa iti indrepti aceasta problema. Salteaua Memory se adapteaza formei corpului tau si pe masura ce aceasta se incalzeste devine culcusul perfect al zilelor obositoare. Salteaua cu memorie reactioneaza la greutatea corpului tau si la caldura pe care o emana acesta, astfel incat sa ai un somn optim de fiecare data.

Saltele cu spuma poliuretanica pentru un somn sanatos

Saltele cu spuma poliuretanica sunt dintre cele mai accesbilie de pe piata. Ia in considerare faptul ca, saltele cu spuma poliuretanica nu ofera o circulatie foarte buna a aerului, dar sunt mai comode si confortabile pentru coloana vertebrala. Kalenda ofera saltele de calitate superioara, disponibile pentru orice buget. Acestea ofera un suport ortopedic ceea ce le permite sa remedieze deformatiile congenitale ale coloanei vertebrale si tu sa ai parte de un somn sanatos.

Este bine sa stii ca, spuma poliuretanica se gaseste atat in saltelele ieftine, cat si in saltelele scumpe. Prin urmare, acorda atentie foarte mare tipului de saltea cumparata si calitatii acesteia.

Indiferent de ce tip de saltea alegi, Kalenda iti pune la dispozitie o gama variata de solutii pentru cel mai linistit, relaxant si sanatos somn. Alege o saltea cu arcuri care iti ofera sustinere coloanei vertebrale, o saltea cu spuma cu memorie pentru un somn linistit sau o saltea cu spuma poliuretanica pentru un somn sanatos.