dormitor kalenda.jpg

Sursa foto: pixabay.com

Dormitorul se afla in topul celor mai importante incaperi dintr-o locuinta, deoarece este spatiul din casa pe care il folosim cel mai mult pentru odihna si relaxare. Amenajarea unui dormitor de mici dimensiuni poate fi problematica, daca nu ai experienta in lucrul cu spatiile reduse. Iar un dormitor care nu este amenajat asa cum ar fi bine, afecteaza direct starea noastra de bine. Prin urmare, iti oferim, in continuare, cateva sfaturi de care sa tii cont cand amenajezi dormitoare mici, daca nu vrei sa ai probleme cu somnul si confortul.

Dulapurile cu oglinda maresc suprafetele

O varianta prin care poti sa creezi o senzatie de spatiu suplimentar intr-un dormitor mic ar fi sa-ti cumperi un dulap pentru haine cu oglinzi pe usi. Ideal ar fi ca dulapul sa acopere integral unul dintre peretii dormitorului si sa fie pozitionat in stanga sau in dreapta patului. Un dulap modern cu oglinzi, construit pe o structura de lemn sau MDF, care dispune de spatii variate de depozitare, atat pe latime, cat si pe inaltime, reflecta interiorul camerei si „mareste" spatiul. De asemenea, liniile drepte si simple ale unui mobilier pentru dormitor cu oglinzi lasa impresia unei spatiu mai ordonat si mai primitor, in care te poti relaxa in voie.

Daca nu vrei un mobilier cu oglinzi in dormitor, dar iti doresti totusi niste oglinzi, le poti monta in continuarea tabliei de lemn din spatele patului, pe verticala. Din punct de vedere visual, oglinzile iti vor dubla spatiul din dormitor. Intr-un astfel de scenariu poti adauga cate o comoda, pe fiecare dintre laturile patului, astfel incat tot aranjamentul „sa curga".

In cazul in care nu preferi mobilierul cu oglinzi, o solutie pentru mai mult volum in dormitor ar fi sa optezi pentru o tablie de pat ingusta si inalta. Pentru un plus de luminozitate, monteaza o oglinda direct pe unul dintre peretii laterali ai camerei.

Alb, alb, alb

Un pat alb, o lenjerie alba, din bumbac 100%, un dulap alb si o vopsea alba reprezinta una dintre cele mai usoare variante prin care poti obtine o senzatie de extra spatiu intr-un dormitor de mici dimensiuni. In plus, albul poate fi accesorizat foarte simplu cu ajutorul unui covor ori prin intermediul unei piese de mobilier dintr-o singura culoare. Marele avantaj al albului este ca se potriveste bine in orice spatiu, indiferent de stilul arghitectural al locuintei.