De obicei, atunci cand amenajam locuinta, incercam sa ii oferim o nota personalizata prin intermediul obiectelor de design pe care le integram. Cand vorbim despre spatii inguste, ne referim la acele locuri din casa care raman neexploatate sau nu sunt amenajate astfel incat sa fie functionale. In acest articol, iti spunem cum poti amenaja spatiile mici ale locuintei, cum ar fi holul si vestibulul sau chiar balconul, in moduri originale si practice.

4 moduri in care poti folosi spatiile inguste din casa

1.Mic spatiu pentru servirea mesei

In cazul in care ai un balcon inchis, poti sa-l transfori in loc de servirea a mesei sau intr-un loc special pentru a-ti incepe diminetile cu o cafea aromata. Este foarte usor sa faci asta - nu ai nevoie decat de o masuta si cativa tabureti. La fel se intampla si cu spatiul care ramane liber intre camerele deschise, fara usi.

2.Loc de studiu

Daca nu ai suficient spatiu sa-ti amenajezi un mic loc in care poti sa lucrezi, asemenea unui birou, iti oferim solutia potrivita de design. Aseaza un raft de lemn pe post de birou, iar deasupra poti improviza o mica biblioteca formata din 2-3 polite pentru carti sau dosare. Mai ramane doar sa-ti pui lampa pe birou si sa-ti alegi un scaun confortabil.

3.Raft pentru carti

Stim cat de multa grija au iubitorii de lectura de cartile lor. Iti propunem o idee inedita de amenajare a unui raft pentru carti…la inaltime. Este o idee practica si in acelasi timp un artificiu original de design, care cu siguranta va atrage atentia celor care iti calca pragul.

4.Spatiu de depozitare

Mai ales in cazul apartamentelor mai mici, spatiul este de multe ori insuficient de incapator pentru toate lucrurile de care avem nevoie. Cand nu dispui de o camara sau o debara, foloseste-te de spatiul pe care il ai la dispozitie. Orice unghi al casei poate sa devina un loc in care sa depozitezi anumite obiecte, astfel incat sa aiba si un design atractiv. Incearca sa amenajezi un mic cuier, de exemplu.

Sfaturi de amenajare a spatiilor inguste ale locuintei

1.Foloseste oglinzile

Oglinzile sunt un element de design foarte stylish si in acelasi timp reprezinta un bun truc prin care putem crea impresia unui spatiu mai mare.

2.Linii si texturi verticale

Decoratiunile cu linii si texturi verticale alungesc spatiul, facandu-l sa para mai mare decat este de fapt. Apeleaza la astfel de artificii de design pentru a da senzatia de spatiu supradimensionat.

3.Accesorii luminoase

Lumina este un alt element prin care obtii aspectul de spatiu mai mare. Neoanele, plafonierele sau spoturile incastrate sunt mult mai potrivite pentru locurile inguste decat lampadarele sau veiozele care nu fac altceva decat sa incarce look-ul camerei.