Dormitorul este locul unde fiecare om vrea sa simta din plin confortul zilelor de weekend, relaxarea serilor de dupa munca si intimitatea momentelor alaturi de partener. Dar cum amenajezi un dormitor mic, care nu iti ofera prea multe optiuni si spatii de amplasare a lucrurilor personale.

Confortabil si elegant - ingrediente speciale pentru dormitor

  1. Alege un pat spatios si o saltea moale. Momentul magic al serilor de dupa munca de la birou este acela cand te trantesti, la propriu, in pat. Te cufunzi cu totul in salteaua moale, inchizi ochii si pentru cateva secunde te afli intr-o stare de reverie, fara cale de iesire. Pentru ca este piesa de rezistenta dintr-un dormitor, alege patul in functie de dimensiunile camerei si de mobilierul pe care il cumperi si o saltea moale si confortabila. Cea mai buna pozitionare a patului este cea centrala.
  2. In continuarea patului amplaseaza o bancheta. Un pat care nu se termina brusc si care are o continuare, poate da senzatia de spatiu mai mare. In plus, prelungirea cu o banca poate fi o solutie de depozitare a diverselor obiecte, precum lenjeria de pat. Alege una care sa se potriveasca designului din camera si cu mobila de dormitor cumparata. Asigura-te ca poti folosi spatiul de sub bancheta.
  3. Amplaseaza o masuta la baza geamului. Lumina naturala va crea un cadru mirific, natural si plin de viata si, mai mult decat atat, va aduce un efect de spatialitate. Bucura-te de lumina venita de la soare intr-un cadru calduros. Amplaseaza o masuta cu doua scaune si insufleteste spatiul cu o vaza cu flori. Va fi deliciul vizual al camerei, mai ales in diminetile cand alegi sa iti bei cafeaua in dormitor.
  4. Alege un sifonier cu oglinda. Carei femei nu ii place sa aiba o camera unde sa fie inconjurata de oglinzi. Doar daca ai fobie de oglinzi, ai putea spune nu. Lumina reflectata in sifonierul cu oglinzi va aduce un plus de luminozitate si spatialitate locului. Dormitorul va deveni un lacas al jocurilor de lumini si reflectoare. Si, in plus, vor "largi" spatiul, intrucat oglinda creeaza senzatia de spatiu mai mare.
  5. Adauga elemente de vitalitate. Dormitoarele inconjurate de plante verzi si flori sunt mereu fresh si improspateaza locul. Totusi, nu folosi din abundenta. Poti ajunge sa creezi o gradina botanica si sa incarci foarte mult spatiu. Cateva plante amplasate in puncte cheie sunt suficiente.
  6. Pune covorase si pernute. Texturile moi vor aduce un plus de confort dormitorului. Fie ca amplasezi pernute pe jos, fie ca le pui in pat, camera va deveni cu mult mai confortabila si primitoare, gata sa te primeasca dupa o zi aglomerata.