Te muți într-o casă nouă sau vrei să oferi spațiului tău existent o revizuire a designului interior din living? Când vine vorba de alegerea mobilierului potrivit, orice stare de calm poate zbura rapid pe fereastră. Auzim atât de multe reguli atunci când vine vorba de mobilarea și decorarea unui living, încât devine ușor să îți pierzi entuziasmul.

Pentru a simplifica lucrurile, am făcut o listă cu cele 3 piese de mobilă living esențiale care definesc orice cameră de zi. Din punct de vedere al designului, livingul este de obicei zona casei pe care avem tendința de a o aborda mai întâi, deoarece este spațiul în care petrecem cel mai mult timp și fiecare prieten invitat îl poate vedea.

În fiecare living, există câteva elemente de mobilă cheie: o canapea, o măsuță de cafea și o comodă de televizor sau o bibliotecă. Bineînțeles, că pot exista mai multe elemente de mobilier, însă dacă vrei să nu aglomerezi spațiul sau nu dispui de un spațiu generos, află cum să alegi cele mai importante piese de mobilă living pe care le găsești pe kalenda.ro la cele mai mici prețuri.

1. Cum alegi canapeaua potrivită living

Fiind cea mai proeminentă piesă de mobilier din living, cei mai mulți dintre noi aleg prima dată canapeaua. Însă, chiar și așa, amenajarea livingului nu este ușoară pentru că este nevoie să îți adresezi câteva întrebări înainte de a face alegerea ce mare. 

Care este stilul de design interior pe care îl dorești în living? Într-un tip de spațiu relaxat, modern, probabil că îți vei dori ceva mai confortabil și care poate fi folosită pentru mai multe scopuri. De exemplu, se va potrivi un colțar extensibil în care prietenii pot rămâne peste noapte.

Cât de mare este spațiul tău? Aceasta va determina dimensiunea și adâncimea canapelei pe care o alegi – unele canapele pot avea până la 1,5 metri adâncime! Așadar, înainte de a alege canapeaua, ia în considerare disponibilitatea spațiului pe care îl ai și măsoară cu atenție.

Ce fel de formă de canapea living cauți? Există multe forme diferite de canapele, așa că gândește-te bine ce formă de canapea este potrivită pentru tine? Colțar în L? Colțar în U? Canapea modulară? Canapea cu perne sau cu spătar? Va trebui să analizezi ce model are cel mai mult sens în ceea ce privește forma și funcția pentru livingul tău.

Ce material de canapea ar trebui să alegi? De la piele până la catifea și poliester, există atât de multe materiale din care poți alege. Acest lucru depinde de ce senzație și ambient urmărești, dar și de stilul tău de viață. Canapelele din piele și canapelele de poliester cu huse detașabile pot fi mai ușoare pentru casele cu copii mici și animale de companie. În timp ce modelele mai elegante din catifea se potrivesc camerelor mai sofisticate.

Cum aleg culoarea canapelei? Cum ai descrie stilul tău? Relaxat sau îndrăzneț? Culorile neutre precum crem, maro, alb și gri sunt cele mai populare, deoarece oferă mai multă flexibilitate, dar dacă vrei cu adevărat să faci o declarație de stil, o culoare mai îndrăzneață precum verdele sau albastrul ar putea fi o alegere bună.

Indiferent de ce tip de canapea living vei alege, gândește-te cu adevărat la ceea ce îți place și nu uita că pe kalenda.ro vei găsi o gamă variată de canapele și colțare living la cele mai bune prețuri.

2. Cum alegi biblioteca pentru living

Când vine vorba de amenajarea livingului perfect, cu toții avem o listă cu elemente obligatorii. Dar, poate cel mai mare element esențial de pe lista de mobilă living modern a tuturor iubitorilor de lectură este o bibliotecă.

Indiferent dacă ești genul care postează frecvent pe BookTok sau Bookstagram sau doar profiți de cele mai bune zile ale anului pentru a rămâne înăuntru și a citi ceea ce îți poftește inima, biblioteca din living este importantă.

Una dintre tendințele moderne în creștere este accentul de a pune biblioteci mai mari în living. Rafturile modulare gata de utilizare sunt ușor de folosit și poți alege o serie de module în funcție de cantitatea de cărți pe care o ai. Încearcă să utilizezi zonele inferioare pentru cărți grele și cele superioare pentru cărți mici dacă dorești să asiguri o durată lungă de viață a modulelor. 

Trecând la zonele mai funcționale ale casei, care sunt adesea nefolosite, ne gândim mai întâi la comoda pentru televizor căreia îi poți da un scop dublu și îl poți transforma într-o mică bibliotecă. Mai ales dacă spațiul nu este foarte generos, alegerea unui mobilier living pentru televizor cu spațiu pentru cărți te va salva de un stres în plus. Există piese de mobilier living care vin cu câteva rafturi și spațiu pentru televizor, iar acestea sunt exact piesele pe care le cauți.

3. Cum alegi măsuța de cafea pentru living

Când te hotărăști pentru o măsuță de cafea, nu vrei să fie atât de mare încât să-ți acopere canapeaua, dar nici atât de mică încât să pară nesemnificativă. O măsuță de cafea ar trebui să fie suficient de mare încât să completeze într-un mod armonios și coerent celalalte piese de mobilier și dacă aduce și o notă de stil, atunci pariul este câștigat.

Ei bine, mulți oameni pot greși renunțând la măsuța de cafea din living, crezând că spațiul lor este mult prea mic pentru a plasa una. În realitate, când nu pui nimic în fața unei canapele într-un spațiu mic tinde să sublinieze faptul că spațiul este limitat. În momentul în care pui o măsuță de cafea mică și rotundă în fața canapelei tale, pe care o poți muta cu ușurință, senzația este una de confort și relaxare, fără să deranjeze vizual în niciun fel.

Când vine vorba de alegerea măsuței de cafea pentru livingul tău, vor intra în joc câteva aspecte precum: buget, dimensiune, culoare, material și formă. Deși s-ar putea să vrei să cheltui poate mai mult pe măsuța de cafea, reține că o măsuță de cafea obișnuită va rezista testului timpului pentru că nu va fi folosită într-un mod care să suporte greutate și în plus o poți înlocui ușor în momentul în care îți dorești un alt stil sau nu îți mai place cum arată.

Ține cont de asemenea de materialul pe care îl alegi pentru măsuța de cafea. Deși sticla pare modernă, tinde să acumuleze amprente, așa că va trebui curățată în mod regulat. În timp ce un cufăr vechi de epocă poate arăta cu adevărat cool și industrial, s-ar putea să nu fie cea mai funcțională piesă de mobilier pentru o familie cu copii mici.

Așadar, sperăm că sfaturile și ideile noastre te vor ajuta să creezi un living deopotrivă funcțional și primitor. Dacă ești interesat de mobila de living ieftină, pe kalenda.ro vei descoperi o colecție uimitoare la diferite piese de mobilier în diferite stiluri de design interior, de la modern, minimalist, la clasic, elegant.