Cand vine vorba de alegerea mobilei, totul pare sa fie complicat. Modelul, dimensiunile, culoarea si designul pot fi cele mai grele puncte de bifat. Rasfoiesti reviste, dai o raita prin showroom-urile de mobila, cauti prin magazinele online, citesti forumuri si bloguri si, cu toate acestea, te ratacesti printre idei si printre varietatea de modele de mobila. Cand vorbim despre mobila living, lucrurile pot fi foarte complicate.

Mobilierul pentru living, dintre toate, este cel mai greu de ales. Pentru ca livingul reprezinta spatiul unde petreci cel mai mult timp alaturi de familie si locul unde primesti invitatii, trebuie sa ai in vedere tipul de mobila pentru care optezi. Sunt doua variante: fie optezi pentru un sistem de mobilier complet, fie pentru un sistem modular.

Avantajele unui mobilier living modular

1.Economisesti spatiu. Datorita corpurilor pe care le poti dispersa in mai multe parti ale camerei,mobila modulara iti ofera posibilitatea sa construiesti un living aerisit si spatios. Datorita acestui avantaj, poti sa adaugi cateva elemente de design care sa iti stilizeze camera si sa ii ofere un aer moden si confortabil. Fii creativ si imbina piesele functionale cu cele de design, intr-un mod personalizat.

2.Construiesti propriul spatiu unitar si functional. Fiecare piesa de mobilier este construita astfel incat sa se potriveasca. Este foarte important ca mobilierul sa respecte principiile estetice ale echilibrului si simetriei, astfel incat fiecare piesa impreuna cu spatiul sa creeze o simbioza perfect unitara.Daca optezi pentru aranjarea asimetrica a mobilierului, este bine sa iei in considerare aspectul estetic. O incapere aranjata disproportionat poate crea impresia de spatiu aglomerat.

3.Sunt mai putin costisitoare. Mobila modulara, de cele mai multe ori, este mai ieftina decat cea unitara. In plus, folosind un mobilier modular, poti opta pentru modificarea unui singur corp, in cazul in care acesta nu se potriveste dimensiunilor spatiale. Este mai simplu si mai ieftin.

4.Sunt multifunctionale. Mobilierul modular pentru sufragerie este o varianta accesibila pentru spatiile inguste, intrucat, datorita corpurilor mobile, poti adapta si ajusta dimensiunile si spatiile de depozitare. Spre exemplu, un mobilier modular poate fi redefinit si compartimentat, in functie de nevoile tale de depozitare, de dimensiunile spatiale si de cerintele pe care sufrageria trebuie sa le indeplineasca.

5.Mobilierul modular este interschimbabil. Un mobilier modular va fi intotdeauna o varianta buna pentru cei care nu dispun de spatii mari. Datorita functiei de inlocuire a unui corp, aceasta iti poate oferi accesibilitate si posibilitate sa dispui de numeroase variatii.