Ești în căutarea unui dormitor de vis și cauți inspirație? Pentru a crea decorul preferat, una dintre cele mai simple variante este să pornești de la piesa de mobilier vedetă din dormitor: patul. Însă, nu orice pat va crea acel ambient de neuitat care să-ți ofere răsfăț și relaxare, însă patul tapițat DA. 

În ultimele decenii, chiar secole dacă ne gândim la dormitoarele regale, patul tapițat și-a menținut poziția ca unul dintre cele mai la modă și cel mai bine cotat modele de paturi utilizate în decorarea interioară. Așadar, dacă este timpul să reamenajezi dormitorul sau doar simți nevoia să faci o schimbare deloc costisitoare dar care să schimbe complet ambientul, alegerea unui pat tapițat nou este întotdeauna o variantă câștigătoare.

1. Este o alegere mereu la modă

Paturile tapițate au existat de secole într-o formă sau alta. Ceea ce s-a schimbat la ele este stilul și materialele din care sunt create. În trecut, paturile tapițate erau piese de mobilier pe care le vedeam mai mult în palate și casele nobililor și erau fabricate din materiale foarte scumpe, precum mătase și borangic. Dar, în zilele noastre cele mai comune țesături sunt o combinație de bumbac și fibre sintetice pentru un aspect deosebit și rezistență mare la uzură.

Paturile tapițate au un aspect incontestabil atemporal care transcende tendințele trecătoare. Un pat tapițat emană un aer de eleganță și rafinament. Tăbliile lor moi, căptușite și cadrele acoperite cu material textil creează un sentiment de lux și confort greu de reprodus cu alte tipuri de pat. Departe de a fi demodate, paturile tapițate continuă să fie o alegere preferată în decorul modern al dormitorului, adaptându-se la diverse tendințe de design și oferind un sentiment de lux și sofisticare.

Indiferent dacă preferați un aspect clasic, vintage sau o atmosferă mai contemporană, există un pat din material textil pe gustul fiecăruia. În plus, cu o gamă largă de culori și modele disponibile, îți vei lăsa personalitatea să strălucească prin alegerea patului.

2. Există paturi tapițate ieftine

În general, un pat tapițat poate avea un preț mai mare decât un pat din lemn datorită pașilor suplimentari din procesul de fabricație. Dar, datorită tehnologiilor noi de fabricare și a materialelor foarte accesibile, vei găsi paturi tapițate ieftine. Aruncă o privire pe kalenda.ro și vei vedea că nu exagerăm deloc.

 

Pe lângă prețurile accesibile și farmecul lor incontestabil, paturile din material textil oferă și beneficii practice. Acestea sunt adesea echipate cu opțiuni de depozitare, cum ar fi sertare, făcându-le o alegere inteligentă pentru cei care au nevoie de spațiu suplimentar pentru a-și ascunde lucrurile.

3. Nu îți faci probleme cu asortarea mobilierului în dormitor

Probabil ai observat deja că zilele seturilor complete de mobilier au trecut. Gândește-te la acele seturi pe care tu (sau părinții tăi) le-ai avut de-a lungul anilor. Patul, noptierele și comodele se potriveau perfect și, deși părea frumos la acea vreme, acelui design îi lipsea personalitatea. Calitățile de care are nevoie un spațiu pentru a-l face atrăgător sunt modelul, textura și culoarea.

 

Astfel, una dintre cele mai bune caracteristici ale unui pat tapițat este că poate fi asortat cu ușurință cu alte piese. Amestecarea și potrivirea tonurilor de lemn poate fi problematică. Dar, țesătura este soluția finală pentru această dilemă.

 

Un pat tapițat este o alegere universală de design care se va potrivi cu orice stil de design deoarece vei găsi modele, dimensiuni și culori extrem de variate. Există nenumărate opțiuni de țesătură și textură disponibile, astfel încât să le poți combina cu orice finisaj - lemn natur sau colorat, suprafețe vopsite, sticlă sau metal - pentru un aspect modern și unic.

4. Sunt foarte confortabile

Vorbind de un material foarte moale la atingere, nivelul de confort ridicat este unul dintre motivele cheie pentru care oamenii preferă paturile tapițate în detrimentul variantelor din lemn masiv sau metal. O tăblie tapițată de înaltă calitate – așa cum poate afirma oricine preferă să citească, să se uite la televizor sau pur și simplu să stea în pat și să se uite pe telefon – oferă o tetieră căptușită care aduce mult confort și face poziția să fie una mult mai relaxată.

 

În plus, dacă sunteți o familie cu copii mici care preferă să doarmă cu voi în pat sau să vină și să petreceți timp împreună, cu siguranță un pat tapițat are un mare atu. Hârjonelile, momentele de gâdilat și somnul vor fi mult mai plăcute pentru toată lumea.

5. Se întreține ușor

Mobilierul din lemn este într-adevăr ușor de curățat - doar îl ștergi de praf și gata, nu? Da, dar nu este lipsit de probleme, dimpotrivă are nevoie de o întreținere adecvată și de produsele potrivite pentru a nu se deteriora într-un timp foarte scurt. În plus, orice suprafață din lemn foarte folosită va prezenta semne de uzură. În cazul lemnului, pata sau vopseaua se pot îndepărta, determinând finisajul să arate neuniform.

 

Pentru paturile cu suprafață din material textil, e indicat să faci o curățare de rutină la fel ca orice mobilier tapițat din casă. Aspirarea regulată sau rularea unei perii de scame va ajuta la prevenirea colectării de praf a materialului. 

 

Nu numai că pe kalenda.ro vei găsi o gamă impresionantă de stiluri, paturile tapițate vin și într-o gamă mare de culori. Indiferent dacă vrei să păstrezi un ambient în tonuri neutre sau dimpotrivă vrei ceva vibrant și îndrăzneț, există o culoare potrivită pentru oricine. În plus, poți alege țesătura care îți place mai mult. Dacă te interesează un pat tapițat în stil glamour, atunci catifeaua și materialele lucioase sunt o alegere perfectă. Pentru cei care preferă o atmosferă mai organică și un stil scandinav, atunci o țesătură din in, stofă sau imitație de iută, ar putea fi mai potrivită.

Deci, după o experiență de foarte mulți ani în domeniu, putem spune cu certitudine că paturile din material textil nu se vor demoda prea curând. Confortul, stilul și caracterul lor practic le fac o alegere câștigătoare pentru orice dormitor. Fie că ești un fan al stilului clasic sau un deschizător de tendințe, un pat tapițat poate fi piesa centrală perfectă pentru refugiul tău de somn. Așa că nu mai aștepta, ghemuiește-te și bucură-te de îmbrățișarea confortabilă și moale a patului tău. Vise plăcute!