Dormitorul a fost dintotdeauna acel spațiu intim care transmite căldură și protecție. Avem nevoie de o cameră în care nu doar să ne bucurăm de un somn odihnitor și liniștit, ci și să petrecem un timp de relaxare, citind o carte sau vizionând filmul favorit.

Cu toate acestea, mulți oameni se luptă efectiv atunci când vine vorba de selectarea decorului potrivit pentru dormitor. Îi înțelegem perfect pentru că atunci când vorbim despre cea mai bună mobilă de dormitor, trebuie să ții cont de multe aspecte, cum ar fi alegerea unor piese tip set dormitor, culoarea, stilul și bineînțeles prețul.

În trecut, probabil că regula de aur pentru mobila de dormitor era - să fie confortabilă și practică. În ziua de azi însă, alegerea mobilierului pentru dormitor înseamnă mai mult decât atât. 

În acest articol, explorăm punctele cheie de luat în considerare atunci când alegi cel mai bun mobilier pentru dormitor pentru a aduce strălucire, evidenția stilul preferat și desigur pentru a avea parte de cel mai bun confort din lume.

1. Dimensiunea dormitorului

Unul dintre primele aspecte atunci când cauți să cumperi mobilă de dormitor modernă și elegantă este dimensiunea camerei. Piesele grele și voluminoase pot face camera să pară mai aglomerată decât este în realitate, așa că evită-le dacă ai puțin spațiu. 

Poate vrei să iei în considerare și unghiurile camerei, mai ales dacă locuiești într-un apartament mic. Acest lucru poate funcționa în favoarea ta, oferindu-ți spațiu suplimentar.

2. Luminozitatea camerei

Lumina naturală este extrem de importantă atunci când îți alegi mobila de dormitor. Orice nuanță prea închisă va face instantaneu camera să pară mai mică și apăsătoare. Piesele care sunt vopsite în culori deschise sau din lemn deschis la culoare vor da iluzia de mai mult spațiu. 

3. Spațiile de depozitare

Când vine vorba de mobila din dormitorul tău, spațiu de stocare suplimentar poate fi găsit în locuri surprinzătoare. Dacă într-adevăr ai nevoie de spațiu de depozitare în dormitor, s-ar putea să vrei să te uiți la paturile boxspring, care oferă sertare sub pat. Dacă spațiul îți permite, un șifonier cu uși glisante este de mare ajutor pentru a-ți depozita toate hainele. 

4. Funcționalitatea

Mobilierul care economisește spațiu este o soluție inovatoare care maximizează utilitatea spațiului limitat, în special în dormitoarele mici. Aceste piese de mobilier multifuncționale, așa cum sunt paturile rabatabile sau cele cu sertare, sunt concepute pentru a servi mai multor scopuri, oferind o funcționalitate optimă fără a face compromisuri de stil sau confort

5. Prețul 

Nu numai că piesele de mobilier multifuncționale economisesc spațiu, dar te și ajută să economisești o mulțime de bani. Acest lucru se datorează faptului că majoritatea mobilei de acest tip, urmează concepte de design contemporan, adică sunt făcute pentru a fi minimale, practice și pot fi realizate cu orice tip de material.

Mobilierul din pal și MDF imită extrem de bine lemnul natural și vine în culori și modele fermecătoare. Există, de asemenea, și mobilier în combinație cu oțel sau plastic. Toate acestea contribuie la a face mobilierul multifuncțional sa fie prietenos cu bugetul.

6. Designul interior

Mobilierul minimalist arată fabulos într-un apartament urban, dar s-ar putea să nu se potrivească și unui dormitor dintr-o casă rustică. Indiferent dacă alegi un stil eclectic cu diferite piese de mobilă dormitor pentru a crea propriul design sau decizi să cumperi un set dormitor dintr-o colecție, mobilierul ar trebui să completeze ambientul casei.

Pe lângă faptul că iei în considerare spațiul și nevoile dormitorului tău, cu siguranță e important să alegi stilul de mobilier pe care îl iubești! Poate preferi un aspect mai tradițional cu finisaje clasice din lemn. Sau poate înclini spre un stil clasic, elegant, cu detalii rafinate. Pe kalenda.ro vei găsi mobilă dormitor variată în stil contemporan, modern, minimalist, clasic sau rustic, astfel încât să alegi ceea ce îți place mai mult.

7. Stilul de viață

Stilul de viață și nevoile familiei stabilesc de multe ori și tipul de mobilă dormitor pe care trebuie să o cumperi. Un cuplu tânăr, cu o viață activă, probabil că nu va încărca dormitorul cu foarte multă mobilă. În schimb, o familie cu copii mici probabil va alege un pat generos, confortabil, cu o tăblie moale și fără colțuri ascuțite.

De asemenea, dormitorul unei femei pasionate de modă va avea obligatoriu un dressing generos și o măsuță de toaletă, în timp ce dormitorul masculin va avea mai degrabă o comodă cu sertare care oferă o mai bună compartimentare.

8. Simetria

Primul în lista cu sfaturile designerilor de amenajare a dormitorului este crearea simetriei. Vorbim de cele mai multe ori de crearea unui spațiu pentru două persoane, așadar primele piese de mobilă dormitor care echilibrează și aduc simetrie sunt noptierele. 

Poți opta pentru noptiere și veioze asortate pe fiecare parte a patului. Următorul sfat este, dacă ai un dulap mare pe o parte a camerei, echilibrează-l pe partea opusă a camerei cu o altă piesă - un scaun, o oglindă mare, o lampă de podea sau un tablou cât mai mare.

Aruncă o privire în colecțiile de mobilă dormitor de pe kalenda.ro și vei găsi cu siguranță piesele potrivite pentru a amenaja dormitorul de vis.