Când cumperi o canapea living nouă, tapițeria este aproape cea mai importantă caracteristică, așa că înțelegem că vrei să iei o decizie cât mai bună. Durabilitatea și rezistența la pete fără a sacrifica stilul și textura moale sunt cheia atunci când alegi tapițeria pentru o canapea living. Pentru a te ajuta să iei o decizie cu privire la tipul de țesătură potrivit pentru casa ta, am făcut o selecție a celor mai des folosite 5 tipuri de materiale, cu avantajele și dezavantajele lor.

Este foarte important să înțelegi cum va fi folosită canapeaua, care este stilul de viață și dacă există sau nu animale de companie în casă. Toate aceste aspecte influențează longevitatea majorității țesăturilor.

Pregătit să faci cea mai bună alegere de tapițerie pentru canapea living? După ce ai analizat toate cele 5 materiale, mergi la selecția celor mai bune canapele living ale anului de către echipa kalenda.ro.

1. Canapea living din microfibră

Datorită accesibilității și durabilității sale, microfibra este un material sintetic, foarte popular pentru tapițeria pentru canapele, confecționat din poliester și poliamidă. Microfibra este deosebit de populară în rândul canapelelor pentru familii, deoarece rezistă la pete și este ușor de curățat.

Microfibra a devenit din ce în ce mai populară în ultimii ani, datorită confortului și capacității sale de a rezista la pete. Mai mult, microfibra își păstrează bine culoarea și este o alternativă excelentă la materialele naturale deoarece aspectul este extrem de asemănător. Microfibra este o alegere excelentă dacă aveți copii mici sau animale de companie, iar accidentele casnice sunt frecvente.

2. Canapea living din catifea 

Catifeaua a rămas o țesătură populară pentru canapele living datorită eleganței și confortului.

Canapeaua din catifea este cunoscută ca o piesă statement care aduce acea notă glamour și stil în fiecare living. Cu toate acestea, pe lângă stil, catifeaua este confortabilă și moale la atingere, ceea ce o face una dintre cele mai iubite opțiuni pentru o canapeaua din living unde ne place să petrecem mult timp. 

Mai mult decât atât, catifeaua vine cu un element de funcționalitate, deoarece este în mod natural rezistentă la pete. Catifea este incredibil de ușor de îngrijit de-a lungul timpului și este întotdeauna o alegere sigură atunci când vine vorba de o casă cu copii mici sau animale de companie.

Într-adevăr, o canapea din catifea vine acu anumite inconveniente, de exemplu față de o tapițerie din stofă, praful se vede mult mai ușor, iar aspectul ei lucios se poate estompa în timp din cauza uzurii. Însă, noile tipuri de canapele living din catifea reiată pe care le găsești și pe kalenda.ro rezolvă și acest inconvenient, deoarece au o textură liniară care ascund orice urme.

 

 

3. Canapea living din piele 

Când vine vorba de canapele în general, pielea este un material clasic. Cei mai mulți dintre noi probabil își amintesc cu drag de o canapea din piele din sufrageria copilăriei. Dacă ai decis să faci această alegere pentru livingul tău, există câteva avantaje și dezavantaje de care trebuie să fim conștienți înainte de a cumpăra o canapea din piele.

Pielea naturală este un material de înaltă calitate, care poate să se întindă ușor și totuși să continue să arate bine în continuare. În plus, este ușor de întreținut tapițeria din piele cu un simplu produs de curățare și hidratare pentru piele. Dezavantajul canapelelor din piele este că au un preț ridicat, deoarece chiar și cele mai puțin costisitoare opțiuni sunt mai scumpe decât alte materiale. 

Ca tapițerie, pielea este o țesătură rezistentă și ușor de curățat, care dobândește în timp o patină naturală care adaugă rafinamentul și caracterul unei piese cu personalitate. Pe de altă parte, pielea nu este tocmai o țesătură confortabilă în lunile reci de iarnă, iar dacă nu dispui de aer condiționat în timpul verii s-ar putea să te lipești de ea.

Pentru mulți, aspectul și senzația luxoasă a pielii fac parte din atractivitatea materialului. Pentru cei care doresc să se încadreze un buget, o canapea din piele sintetică sau piele artificială pot fi o alternativă excelentă la pielea naturală, deoarece vine cu un preț mult mai accesibil și cu un design care concurează cu modelele din piele naturală.

4. Canapea living din stofă boucle

Stofa boucle este o țesătură groasă și plină de textură, făcută dintr-un amestec de fibre de lână şi bumbac, care conferă o senzație de căldură și confort. Cu toții cunoaștem bumbacul ca fiind o țesătură confortabilă în îmbrăcăminte. Datorită proceselor tehnologice care au evoluat de-a lungul timpului, bumbacul are performanțe similare atât în haine, cât și în canapeaua din living.

Inițial un element de bază în anii 1940, țesătura boucle a revenit puternic în ultimii ani datorită compoziției sale extrem de moale și designului unic. Materialul texturat, ușor pufos, oferă o căldură îmbietoare, iar nuanțele neutre oferă o estetică curată, minimalistă. În timp ce o canapea living din stofă boucle se pretează oricărui stil interior, este o potrivire perfectă pentru interioarele moderne, în stil scandinav sau în stil vintage.

5. Canapea living din bumbac 

Bumbacul este o alegere excelentă pentru materialul de tapițerie, deoarece culoarea nu se estompează rapid și poate rezista la uzura generală. Țesătura este, de asemenea, una dintre cele mai accesibile opțiuni pentru o canapea living și este disponibilă pentru toate bugetele.

Bumbacul este un material natural care combină atribute dezirabile precum moliciunea, durabilitatea și respirabilitatea. Bumbacul este o alegere foarte populară din țesătură pentru canapea, deoarece este confortabil, rezistent la uzură și ușor de curățat. Bumbacul este, de asemenea, destul de respirabil, ceea ce îl face o alegere bună în sezonul cald. Cu toate acestea, bumbacul nu este rezistent la pete, așa că va trebui să ai grijă la acest aspect.

Există multe opțiuni diferite de țesături pentru a se potrivi nevoilor și dorințelor specifice pentru tapițeria canapelei. Vei descoperi că unele materiale folosite pentru canapea sunt un amestec de două sau mai multe dintre materialele menționate mai sus, ceea ce le oferă un aspect și o rezistență mai mare. De exemplu, dacă prețuiești aspectul catifelat, dar vrei ca materialul să fie rezistent la întindere și durabil, un amestec de bumbac și poliester îți permite să combini aceste două calități.

Pe kalenda.ro vei găsi o gamă largă de canapele living din materiale diferite. Stabilind ce caracteristici îți dorești pentru țesătura canapelei, vei putea determina dacă o țesătură moale și luxoasă, cum ar fi catifeaua, este ideală pentru spațiul tău sau dacă ceva durabil, cum ar fi poliesterul este mai potrivit. Oricare ar fi alegerea ta, ia-ți timp pentru a lua în considerare punctele forte și punctele slabe ale fiecărei țesături și astfel vei putea găsi materialul de canapea living potrivit pentru casa ta.