Drumul către un dormitor elegant și sofisticat demn de un rege înseamnă alegerea unui pat tapițat. Acest tip de pat are o tăblie căptușită cu un material moale și o tapițerie elegantă, oferind confort și stil la superlativ. Paturile tapițate sunt simbolul luxului, deoarece pe lângă confort și relaxare, oferă un aspect grandios, regal.

Dacă în viitorul apropiat ai stabilit că vrei un dormitor cu pat tapițat, e bine să știi că ai ales momentul perfect. În prezent, există o gamă largă de paturi tapițate, de la modele moderne potrivite unui design contemporan, la paturi minimaliste care merge de minune cu stilul scandinav, până la paturi tapițate elegante din materiale rafinate care se încadrează cel mai bine într-un dormitor clasic.

Dacă încă mai ai ceva îndoieli, poți citi mai multe despre avantajul unui dormitor cu pat tapițat în acest articol de pe blog: TOP 5 motive pentru care un pat tapițat este alegerea corectă.

Auzim adesea despre importanța unei saltele bune și, desigur, este esențială pentru a obține un somn bun și pentru a susține corpul în mod corespunzător. Dar, ce poate să-ți creeze o stare de bine de fiecare dată când intri în cameră și să te facă să te gândești „Îmi iubesc dormitorul” de fiecare dată când intri? 

Părerea noastră este că un dormitor cu pat tapițat îți oferă exact nota de stil pe care ți-o dorești și te ajută să te simți ca un rege. Iată și de ce:

  • Găsești o gamă largă de paturi tapițate 

Un dormitor cu pat tapițat modern din prezent înseamnă folosirea culorilor, mobilier funcțional și spațiu fără dezordine. Stilul modern are anumite caracteristici, din care se remarcă în mod dominant liniile drepte și armonioase, precum și formele geometrice. Paturile tapițate moderne pe care le găsești cu ușurință în ziua de azi, inclusiv pe kalenda.ro la cele mai mici prețuri, sunt confecționate fie din materialele naturale (lemn nevopsit, metal, piele, fibre naturale), dar și din materiale sintetice și imitații (nylon, catifea artificială, piele ecologică).

  • Ai multe opțiuni de culori pentru tapițerie

Un alt avantaj al amenajării dormitorului cu pat tapițat este că face posibilă includerea unei game largi de nuanțe în stilul general al dormitorului tău. Decorându-ți camera într-o culoare care este fie culoarea ta preferată, o nuanță metalică, strălucitoare, fie o combinație de alte culori complementare, îi poți da o notă dinamică dormitorului.

Intră pe kalenda.ro, selectează categoria paturi tapițate și vei putea alege dintr-o gamă mare de opțiuni și modele, în cele mai variate culori.

  • Viață fără dezordine: pat tapițat cu depozitare

Imaginează-ți că ai un pat tapițat absolut superb dar lucrurile din jur sunt împrăștiate și spațiu aglomerat. Un dormitor cu pat tapițat înseamnă pe lângă un pat confortabil, în care dormi ca un rege, și o cameră aerisită, care îți dă o stare de bine. Iat un pat cu opțiune de depozitare este o soluție versatilă.

Unele modele de paturi tapițate au sertare spațioase ascunse dedesubt, perfecte pentru a depozita pături, perne, haine și multe alte obiecte pe care nu vrei să le lași la vedere. Este alegerea ideală pentru a maximiza stilul și funcționalitatea dormitorului tău. Spune la revedere dezordinii și adoptă un spațiu de locuit frumos organizat cu un pat tapițat cu spațiu de depozitare. De asemenea, există modele de paturi cu sistem inteligent de stocare bazate pe un mecanism hidraulic ceea ce înseamnă cu nu depui deloc efort în momentul în care vrei să accesezi spațiul de depozitare.

  • Respecți principiile Feng Shui și atragi norocul

 Pe de altă parte, pe lângă aspectul estetic deosebit și confortul oferit în timpul somnului, un pat tapițat respectă și principiile Feng Shui. Amenajarea dormitorului conform principiilor favorabile Feng Shui înseamnă atât poziționarea patului pe lungime perpendicular cu ușa, cât și alegerea unui pat tapițat cu tăblie pentru a ne proteja corpul de excesul de energie și pentru a ne menține în siguranță în timpul somnului. Potrivit specialiștilor Feng Shui, paturile fără tăblie ne lasă vulnerabili, ceea ce poate produce probleme de somn. 

Este foarte important ca tăblia să fie fixată pe pat (nu doar atașată de perete) și, de asemenea, patul să fie sprijinit de un perete solid pentru a asigura o protecție mai mare și stabilitate în viața celor care dorm în acel pat. Formele preferate în practica Feng Shui din dormitor sunt cele dreptunghiulare sau semicirculare, cu partea rotunjită orientată în sus. 

Patul și tăblia sunt piesele focale ale oricărui dormitor, așa că este esențial să le alegi pe cele care corespund cu stilul de design preferat. Paturile tapițate oferă combinația perfectă de confort, stil și funcționalitate, și îți permit să transformi dormitorul într-un refugiu de lux. 

Puține lucruri sunt la fel de importante ca un somn bun, iar deținerea unui pat tapițat superb poate face ca visele frumoase să devină realitate. Sunt disponibile multe tipuri de paturi tapițate, iar pentru a găsi stilul ideal pentru tine este nevoie de o privire mai atentă asupra unor caracteristici definitorii. Odată ce ai ales materialul tapițeriei, dimensiunea, culoarea și forma, atunci decizia finală este mult mai ușoară. 

Ești gata să-ți transformi dormitorul cu un pat tapițat potrivit pentru o casă regală? Intră pe kalenda.ro și alege modelul favorit din gama noastră variată de paturi tapițate, la cele mai mici prețuri, și transformă interiorul tău visat în realitate.