Un dormitor de mici dimensiuni poate deveni extrem de spatios si de aerisit daca iti aranjezi mobilierul in asa fel incat toate piesele sa se potriveasca foarte bine. Ca sa folosesti la maximum spatiul disponibil din dormitor ar trebui sa alegi obiectele de mobilier cu dimensiunea ideala si, de asemenea, sa creezi o asezare care se potriveste perfect cu lungimea, latimea, inaltimea si forma camerei. Urmeaza sfaturile de mai jos si vei reusi sa realizezi aranjamentul ideal in dormitorul tau, fara prea mult efort.

Patul, miza principala

Daca patul reprezinta, pentru tine, cel mai important element din dormitor, alege unul pentru doua persoane, cu o lungime care se apropie de 2 metri si o latime intre 1,2 metri si 1,8 metri. Este important ca patul nu doar sa fie suficient de mare, ci si sa aiba un cadru placut, o saltea de calitatea, precum si o lenjerie si niste perne care sa te ajute sa te odihnesti foarte bine in timpul noptii. Tine cont ca un pat mare intr-un dormitor mic presupune sa dai dovada de multa imaginatie cand vine vorba de identificarea unor solutii pentru depozitarea hainelor si a celorlalte obiecte din camera.

In cazul in care ai copii si te gandesti la niste paturi suprapuse pentru camera lor, ia in considerare ca ele ocupa, de regula, toata inaltimea unei incaperi. De asemenea, intre cele doua paturi ar trebui sa ramana suficient de mult loc, pe inaltime, astfel incat cei mici sa aiba spatiu de manevra. Mai mult, paturile suprapuse au nevoie atat de o scara, cat si de un spatiu de depozitare, asa ca tine cont si de acest aspect cand te gandesti la aranjamentul din dormitorul copiilor tai.

Solutii pentru depozitare

In functie de dimensiunile patului tau, te poti gandi la mai multe solutii pentru depozitare. De exemplu, daca in lateralele patului ramane suficient de mult loc liber, ai putea sa amplasezi doua comode de dormitor. De asemenea, in lipsa altor variante in care sa asezi lucruri si obiecte, alege sa impingi patul cat mai mult la perete, iar in fata lui sa pui o canapea ingusta, dar inalta, cu cateva spatii de depozitare la baza. Daca iti plac paturile cu tablii, opteaza pentru o tablie care sa-ti permita sa depozitezi diverse lucruri si obiecte in interiorul sau. O alta solutie pentru extra spatiu de depozitare in dormitor ar fi ca, pe una dintre laturile sale, sa-ti cumperi un dulap inalt si ingust. O astfel de piesa de mobilier ar fi bine sa aiba multe spatii de depozitare, cu dimensiuni variate, care sa-ti permita sa asezi lucruri si obiecte atat pe inaltime, cat si pe latime.